Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Hoy es 24 de noviembre y se habla de Raminatrans access branded content #CORONAVIRUS pp castellón Aerocas

aprendre valencià des de casa

Castelló i l'Escola Valenciana posen en marxa un voluntariat lingüístic 'online'

29/04/2020 - 

CASTELLÓ. La Regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià de l'Ajuntament de Castelló i l'Escola Valenciana han posat en marxa el voluntariat lingüístic en línia. Aquesta serà "una iniciativa perquè totes aquelles persones interessades a aprendre i millorar l'expressió oral en la nostra llengua puguin fer-ho sense sortir de casa", com ha explicat l'edil responsable de l'àrea a l'Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita.

Hi haurà un total de 30 parelles lingüístiques que faran trobades virtuals per a fomentar l'ús i l'aprenentatge de la llengua, amb l'atenció personalitzada a cada parella lingüística i el lliurament de materials didàctics. L'Escola Valenciana ha preparat recursos per a ajudar les persones usuàries a emprar eines de comunicació digital i aprofitar el seu temps de confinament per a gaudir de converses que els permetin practicar el valencià.

El programa, que enguany celebra el seu 15è aniversari, implica de manera activa a més de 30 municipis de la Comunitat Valenciana i al llarg de la seva història ha ajudat a més de 20.000 persones a posar-se en contacte per a parlar valencià. Per a Mezquita, "aquesta iniciativa arriba en un moment en què moltes persones agrairan establir noves relacions socials, enriquir la seva rutina i marcar-se nous objectius". És per això que el regidor celebra que Castelló pugui mantenir aquesta proposta i consolidar-se com una de les ciutats més veteranes en matèria d'organització del voluntariat.

En aquesta mateixa línia, el coordinador del programa, Vicent Font, ha manifestat que Castelló és un "exemple de cooperació i estima" per la llengua, i així ho entén el seu Ajuntament, col·laborant activament amb l'Escola Valenciana en la promoció de la llengua. Per part seva, Natxo Badenes, president d'Escola Valenciana i veí de Castelló, ha destacat la "gran qualitat" de les relacions entre les associacions de promoció del valencià i la regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià de la capital de la Plana Alta.

"Any rere any, Castelló supera el nombre de persones voluntàries i aprenentes inscrites, sent una de les ciutats amb major taxa de participació i índex d'èxit. L'Ajuntament és un exemple de bones pràctiques de facilitat en l'hora de treballar, demostrant el compromís amb la nostra llengua", ha assegurat.

Les persones interessades a participar podran inscriure's de manera gratuïta com a voluntàries o aprenents mitjançant un formulari que romandrà obert des d'aquest dimecres i fins al 10 de maig. La documentació estarà disponible en el perfil de Facebook del Departament de Plurilingüisme de Castelló i en el de l'Escola Valenciana.

Noticias relacionadas

next