patrimonio

Diputación invierte 37.000 euros en reparar la cúpula de la ermita de Càlig

12/03/2021 - 

CASTELLÓ. La Diputació de Castelló subvencionarà amb 37.050 euros les obres de reparació de la cúpula que emprendrà el Bisbat de Tortosa en l'ermita del Socors de Càlig. Així ho ha afirmat el president de la Diputació, José Martí, durant la visita que ha realitzat a l'oratori al costat de la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, i l'alcaldessa de la localitat, Ernestina Borrás. 

L'aportació de la Diputació contribuirà a desenvolupar una actuació pressupostada en 60.000 euros, amb la qual s'escometrà la restauració dels elements estructurals de la cúpula i els revestiments interiors per a evitar afectacions en les pintures del famós pintor neoclàssic, Joaquin Oliet. Es tracta d'una acció que ha de dur-se a terme amb la major celeritat possible per a evitar que l'entrada d'aigua provoque esquerdes més importants que les que ja s'han registrat i danys irreparables en els frescos. Serà necessari fer tasques de repicat, estabilització i cosit de les esquerdes, així com repintar les zones llises o uniformes perquè el ermitori quede tal com va ser concebut en origen.

El president ha mostrat la seua satisfacció per visitar “un paratge emblemàtic, que té un sentit molt profund per a la gent de Càlig”, destacant que que són unes obres que “es justifiquen per la singularitat dels elements a protegir, la pèrdua dels quals resultaria irreparable”. A més, ha recordat que “som una Diputació que s'implica en la conservació de l'abundant patrimoni existent a la nostra província, del qual també forma part el patrimoni religiós”.

Per part seua, l'alcaldessa de Càlig ha assenyalat que “el suport de la Diputació al projecte suposa una molt bona notícia per al poble, perquè ens permet posar en valor el nostre patrimoni, una circumstància que des del punt de vista turístic contribuirà a atraure visitants i a generar economia en els establiments locals”.

José Martí també ha visitat la Torre de vigilància de Càlig, que data del segle XIII i se situa al carrer Major, i l'ajuntament de la localitat, on ha signat en el llibre d'autoritats.

 

Noticias relacionadas

next