programació de novembre 

La València Dancing Forward exposa el seu potencial en Borriana

6/11/2019 - 

CASTELLÓ. El pròxim divendres 22 de novembre, a les 22h, la companyia València Dancing Forward presentarà el seu nou espectacle titulat VDF2019 al teatre Payà de Borriana. Aquest espectacle consta de peces de dansa clàssica, neoclàssica i contemporània de coreògrafs de renom i de joves promeses, segons ha informat l'Ajuntament de Borriana mitjançant un comunicat.

En primer lloc, es podrà gaudir d'una peça del valencià Nacho Duato que és un dels coreògrafs amb més renom del panorama internacional i que compta amb peça d'un creador internacional i director de la seua pròpia companyia de dansa d'estil neoclàssic a Magúncia (Alemanya), Stéphen Delattre. A més, comptarà amb la jove promesa Javier Monzón, exballarí de la Companyia Nacional de Dansa i Nederlands Dans Theater.

Les peces més contemporànies seran del col·lectiu jove i innovador, Led Silhouette que aborda temes actuals com la identitat o el suïcidi (Madrid) i d'una òpera prima de la destacada coreògrafa valenciana, Clara Barberá. Quant a la dansa clàssica es podrà gaudir d'una peça essencial del repertori clàssic. El pas de la València Dancing Forward pel teatre Payà serà complementat amb una master class per als alumnes de dansa del Centre Municipal de les Arts Rafael Martí de Viciana.

Així mateix, el divendres dia 29 de novembre, també a les 22h el teatre Payà tindrà el flamenc com a fil conductor. El projecte Amura uneix musicalment els passos del violoncel·lista francès Matthieu Saglio, del guitarrista flamenc José 'El Piru' i de la cantaora i ballarina Isabel Julve. El resultat és un diàleg espontani, una evidència tranquil·la, amb cordes que componen un arc de Sant Martí sonor de mil matisos.

El nexe d'unió dels artistes i companys és el flamenc, terra d'origen per a El Piru i Isabel Julve, i terra d'aventura per a Matthieu Saglio, que descobreix el violoncel seguint la via clàssica (medalla d'or en el Conservatori de Rennes, França, en 1995), però prompte defuig de qualsevol academicisme i comença a acostar-se al jazz des de l'any 1996, per a després iniciar-se en nombroses músiques del món.

El Piru es va formar amb els grans mestres de la guitarra flamenca, a Andalusia. Prompte ha anat forjant un estil molt personal, caracteritzat per una gran elegància i per la seua facilitat natural per a acompanyar les veus dels cantaors.

Isabel Julve, després d'estudiar dansa clàssica, música, flamenc i cant a Madrid i València, va començar a participar en gires internacionals amb artistes de renom com la Tani, Morenito de Iyora i Chicuelo, entre altres. Des de finals dels anys 80, Isabel Julve ha participat en les més prestigioses associacions de flamenc de València.

Noticias relacionadas

next