concert en castelló

Marina Rossell, l'eterna veu de la cançó catalana, arriba a les Nits al Claustre 

11/08/2021 - 

CASTELLÓ. El Museu de Belles Arts de Castelló acull aquest dijous, a les 22:30h, un nou concert del cicle Nits al Claustre, a càrrec d'una de les veus més reconegudes de la cançó catalana, Marina Rossell. El delegat de l'Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, ha assegurat que es tracta d'un dels concerts "més esperats", ja que Rossell és "tot un referent cultural", per la "qualitat, calidesa i intensitat" de la seua veu". Una veu que -diu- "ha marcat tota una generació”.

La trajectòria musical de la Marina Rossell es va iniciar l’any 1974. Els seus primers passos professionals van ser obrint els concerts de grans figures d’una generació que va marcar la Transició, com Lluís Llach, Ovidi Montllor o Maria del Mar Bonet. Des del 1976 fins ara ha gravat vint treballs discogràfics, alguns dels quals amb distribució internacional: dels EUA i Europa fins al Japó o Amèrica del Sud.

Un dels seus temes més populars és, sense cap dubte, ‘La Gavina’, una cançó que estava en el seu disc ‘Penyora’, publicat l’any 1979. Una de les seues últimes gravacions discogràfiques ha sigut ‘Canta Moustaki y canciones de la resistencia’ publicat l’any 2019. En aquest disc, la cantant catalana ofereix deu cançons en llengua castellana, moltes d’elles del repertori de Moustaki, com ara ‘Había un jardín’, ‘En el Mediterráneo’ i d’altres clàssics amb una gran significació com ‘Cuánta guerra’, ‘Morir en Ravensbrück’ o ‘Lili Marleen’. El seu compromís feminista i social també es reflecteix, en aquest disc, en una cançó inèdita com és ‘Y una rosa roja’, que parla de les persones invisibilitzades com les ‘kellys’ o els sensesostre.

Al llarg de la seua trajectòria musical ha col·laborat i gravat amb molts autors i autores i intèrprets, entre els quals cal destacar Moustaki, Montserrat Caballé, Miguel Poveda, Angelo Branduardi, Tete Montoliu i Luis Eduardo Aute, entre d’altres.

L’accés a Nits al Claustre és gratuït fins que es complete l’aforament i es pot arreplegar l’entrada al taulell d’informació del museu des de les 21.30 hores del dia del concert.

Noticias relacionadas

next