Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Més de 3.000 alumnes de Castelló es sumen a les campanyes mediambientals 'Eduquem en Verd'

23/01/2020 - 

CASTELLÓ. Un total de 3.636 alumnes de quinze centres educatius de Castelló s'han inscrit a les dotze campanyes mediambientals de Eduquem en Verd que promou la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló en col·laboració amb l'àrea d'Educació per al curs 2019/2020. La xifra d'escolars apuntats creix en 977 (un 36% més) respecte a l'exercici anterior.

La Regidoria de Transició Ecològica promou dotze campanyes en col·legis i instituts amb l'objectiu de conscienciar en sostenibilitat i posar en valor els espais naturals de Castelló. El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, destaca el bon acolliment de les dues campanyes que per primera vegada s'han organitzat per a les etapes educatives d'infantil. Gimcana Ecològica comptarà amb 404 escolars i Cuidem les Platges, amb 221.

Una altra novetat és Castelló brilla: programa 50/50 d’ estalvi energètic, que té el repte de rebaixar la tarifa energètica dels centres participants. Per a això contempla la creació d'un consell energètic en els centres participants en el qual alumnat i professorat, amb assessorament tècnic professional, s'encarregarà de gestionar l'energia del lloc.

Altres activitats són Teatre en Verd, que contempla la realització d'obres de teatre en els centres sobre els hàbits diaris o la relació en l'entorn; o jornades en enclavaments naturals emblemàtics a Castelló com El Pinar, el pulmó de Castelló, Educació per l’aigua al Molí la Font, La Marjaleria, un ecosistema particular, o el concurs El parc Ribalta, Biosfera de Castell, o al Parc Litoral.

Els centres educatius participants són els CEIP Illes Columbretes, Fadrell, Cervantes, Carles Salvador, Isidoro Andrés, Gaetà Huguet, Antonio Armelles, Blasco Ibáñez, Benadresa, Bernat Artola, Censal i Tombatossals; i els IES Lope de Vega, Ribalta i la Magdalena.

Noticias relacionadas

next