amb Guadalupe Álvarez o Arnau Obiols

'Singular', un cicle de concerts a Orpesa amb propostes alternatives per a l'estiu

18/05/2021 - 

CASTELLÓ. Naix ‘Singular’, un cicle de concerts que tindrà lloc del 19 al 26 de juny en Orpesa. Segons els seus organitzadors aquest no pren el nom de ‘singular’ de forma casual. “És més, resignifica al cub l'adjectiu triat", perquè tal com esmenten es celebrarà en un espai singular, acollint a artistes de talent singular al front de propostes en singular. Continent i contingut comparteixen així protagonisme, conjugant-se per oferir experiències sonores úniques.

L'emblemàtica Torre de l'Rei d'Orpesa acollirà els concerts de Lorena Álvarez, Amorante, Arnau Obiols i Guadalupe Álvarez Luchía per obrir aquesta primera edició de Singular. Un cicle que "fuig dels espais comuns" per oferir una programació "suggerent, valent" i en què "tradició i modernitat es presenten agafades de la mà".

Dissabte 19 de Juny (11:30 hores)– Arnau Obiols

Nascut a la Seu d'Urgell, en ple cor dels Pirineus, Arnau Obiols va començar a explorar la música des de la seua infància, usant com a instruments de percussió objectes que trobava a les cases de camp dels seus avis i investigant les músiques tradicionals del seu entorn . Des de llavors manté un llarg idil·li amb la música que l'ha portat a desenvolupar formació clàssica com a bateria, submergir-se en l'àmbit de l'jazz i la improvisació i, finalment, tornar als seus orígens revisitant la seua tradició folklòrica des d'una perspectiva contemporània. Tost, la seua última obra, mira reverencialment al passat per projectar- se, valerós, al futur.

Dissabte 19 de Juny (20:00 hores) – Lorena Álvarez

Lorena Álvarez ha aconseguit traspassar els límits habituals de la música tradicional i situar- la en un nou context en què la contemporaneïtat i la tradició poden anar de la mà sense complexos. Entre la poesia, la frescor i la connexió amb la terra, es mou el treball d'aquesta asturiana.

Dissabte 26 de Juny (11:30 hores) – Guadalupe Álvarez Luchía 

L'artista argentina Guadalupe Álvarez Luchía compagina el seu treball actoral amb la composició musical. Amb un imaginari sonor i artístic únic, Guadalupe ha anat creant un repertori líquid que es fon i confon entre gèneres, amb un marc de referències que va des Luis Alberto Spinetta a Joni Mitchell, de Juana Molina a Liliana Herrero, de Lisandro Aristimuño a Mercedes Sosa, amb tant pòsit d'autor com d'alternatiu, tan electrònic com orgànic, vorejant el hit i el reggaetón filosòfic, incorporant ritmes rioplatenses com la zamba o el candombe i connectant-lo amb la visió més moderna del pop.

Dissabte 26 de Juny (20:00 hores)– Amorante

El etnomusicòleg guipuscoà, Iban Urizar, multi instrumentista forjat en nombrosos i diversos projectes, fa un pas endavant i s'alinea amb aquest refrescant front d'artistes disposats a despullar-se de prejudicis i treure de l'armari la tradició musical, des de El Niño de Elche fins Los Hermanos Cubero, passant per Lorena Álvarez o Pablo und Destruktion. Des Euskalherria però amb la vista posada a l'horitzó, Amorante tinta les seues composicions amb aires orientals, flamencs, totes les músiques caben en un discurs suggeridor i ple de matisos


Noticias relacionadas

next