reconeixement al productor

Toni Canet, premi honorífic de l'Audiovisual Valencià

12/11/2018 - 

VALÈNCIA. El productor i director Toni Canet, rebrà el premi honorífic en els primers Premis de l'Audiovisual Valencià. Així ho ha confirmat José Luis Moreno, director adjunt d'audiovisuals i cinematografia del Institut Valencià de Cultura, en l'acte de presentació del nominats previ a la gala que es celebrarà el pròxim divendres en el Teatre Principal d'Alacant. 

Canet no ha pogut assistir a la cita d'aquest matí a l'edifici Rialto per motius mèdics però ha promés recollir el premi el divendres. D'ell s'ha destacat el seu treball com a realitzador en Amanece como puedas (1988), en el que un grup d'urbanites passen un cap de setmana en les festes d'un poblet anomenat Benifotrem; La camisa de la serpiente (1996), que conta la historia de uns adolescents, músics de la banda municipal d'una municipi xicotet, que s'endinsen en el repte de formar un grup de rock; i la seua obra amb major repercussió, Las alas de la vida (2006), un documental sobre els últims moments del doctor Carlos Cristos, que va patir d'una malaltia terminal amb només 47 anys. Aquest últim llargmetratge va guanyar el premi a Millor Documental a la Seminci de Valladolid.

Encara que no s'ha presentat al públic, Canet ha estat treballant en altra producció documental, Calç blanca, negro carbón (2017), un documental que recupera els processos de la producció tradicional de la calç i el carbó. Però, en l'acte també s'ha destacat el treball de Toni Canet en la desapareguda Canal 9, on va dirigir i produïr diversos documentals o la sèrie Benifotrem.

La seua carrera ha estat lligada sempre a la seua identitat mediterrània i la seua constant fílmica ha sigut la de retratar el ruralisme de la Comunitat des d'una perspectiva profunda però desenfadada. 

Noticias relacionadas

next