Hoy es 27 de enero y se habla de Plan de Rehabilitación cursos bienestar fever FEMINISMO

Veïns d'Artana tracten d'impedir que s'intervinga la façana de l'església del poble

20/07/2020 - 

CASTELLÓ. Des de fa mesos, l'església d'Artana està en el punt de mira d'experts d'art per voler-se lluir la seua façana a pesar de reunir diferents elements i vestigis arquitectònics. Les obres, encarregades per la parròquia i recolzades pel bisbat de Castell, varen deixar a la llum un mur de pedra i diversos arcs després de retirar el revestiment que la cobria. No obstant això, aquest quedarà cobert per una paret llista, seguint el criteri dels responsables de l'obra. Una acció que l'associació d'Amics d'Artana, formada per diferents arquitectes i professionals d'art, volen frenar. 

Tant de bo, aquest dilluns s'han instal·lat en la localitat les maquinàries necessàries per a començar a lluir la façana. Un fet que ha provocat que una trentena de veïns i veïnes d'Artana aproximen els seus vehicles fins al mateix edifici per a impedir que les obres es reprenguen. A més, han convocat una concentració per a les vuit de la vesprada per tal d'impedir-ho.

Amb tot, aquests demanen que la intervenció de la façana no s'inicie fins que no se'ls envie l'informe on el Consell València de Cultura dictamine si recomana o no la seua conservació. Un document que, segons assenyalen des d'Amics d'Artana, arribarà el pròxim dilluns 27.

Així mateix, els diferents veïns han demanat a l'alcalde de la localitat la creació d'una assemblea on es puga decidir sobre el futur de la parròquia. En efecte, també posaren en marxa fa setmanes una recollida de signatures digitals on van participar unes 300 persones, d'un total aproximat de 2000 habitants. Però, tampoc en aquest cas han trobat una resposta positiva, amb la qual cosa temen que les obres comencen en qualsevol moment, incentivades a més pel fet que aquest diumenge se celebrarà a la localitat la missa de les primeres comunions. "Es vol una església brillant i sense obres", han alertat. 

Per a saber més

Noticias relacionadas

next