Via lliure per a rehabilitar Sant Joan de Penyagolosa: el consell destina 700.000 euros a la primera fase

14/05/2021 - 

CASTELLÓ. La rehabilitació del santuari de Sant Joan de Penyagolosa està cada cop més prop. I es que el Consell ha aprovat aquest divendres un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, la Diputació de Castelló i la Diòcesi de Segorbe-Castelló per a la restauració del conjunt patrimonial.

Aquest acord és el primer pas per a la rehabilitació integral d'un símbol patrimonial valencià i, al mateix temps, recuperarà la seua hostatgeria per a dinamitzar l'atracció de visitants en un enclavament òptim caracteritzat pel seu valor patrimonial, arqueològic, ecològic i etnològic.

Així, a partir d'enguany s'iniciarà la primera fase de rehabilitació, que tramitarà la Diòcesi de Segorbe-Castelló amb els primers 700.000 euros que ha reservat per a aquest fi la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. El conveni preveu una comissió de seguiment integrada per dos representants de cada institució, que en supervisaran l'execució i informaran les parts sobre el desenvolupament de les accions que s'han de seguir.

"Des de la Generalitat impulsarem en el seu moment una estreta col·laboració entre institucions per desencallar i donar solució a un símbol patrimonial com és el santuari de Sant Joan de Penyagolosa. S'estan donant els passos necessaris i amb la signatura d'aquest acord fem un pas més perquè amb els 700.000 que té ja preparats la Conselleria de Cultura puga començar el procés per iniciar la primera fase de les obres de rehabilitació", ha assenyalat el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

El santuari de Sant Joan de Penyagolosa va ser declarat BIC i monument historicoartístic en 1979 i és un dels focus d'atracció més importants de l'interior de les comarques de Castelló. I és que està format per un conjunt d'edificacions de final del segle XIV. A més, el nucli principal data de la segona meitat del segle XVI mentre que l'església actual va ser edificada en el segle XVIII.

El conjunt patrimonial es troba enclavat al Parc Natural del Penyagolosa i representa un element cultural molt arrelat en la tradició valenciana, així com un referent per a l'excursionisme.

Noticias relacionadas

next