“Regala en valencià” es presentarà el 2 de desembre a les 18 hores

Abacus Castelló obri un nou espai de llibreria i una sala cultural

28/11/2022 - 

CASTELLÓ. Un Nadal per regalar joguets, jocs de taula, llibres i material educatiu de qualitat, no sexista i en valencià. Aquest és el punt de partida de “Regala en valencià”, una iniciativa conjunta d’Escola Valenciana i la cooperativa Abacus. L’objectiu és oferir a la xicalla eines per jugar i socialitzar en valencià, davant les dades que apunten a una reculada en l’ús del valencià com a llengua de joc, tant en el marc escolar com en altres entorns d’oci. 

Els experts i expertes assenyalen la importància de la llengua com a eina de comunicació en el joc, per consolidar i normalitzar el seu ús. Com a referent en la venda de joguets en valencià, Abacus ha treballat una selecció de productes en aquesta llengua, que ocuparà un espai destacat a les botigues físiques i a la botiga en línia durant tota la temporada nadalenca. 

Els jocs de cartes “La Fallera Calavera”, amb la seua última entrega “Més enllà de la Paella”, els jocs de taula “Emotio”, “Sushi Go” i “Mascotes”, i el joc de coneixements “El meu laboratori de química”, són alguns dels productes destacats. Els últims, a més, es podran trobar exclusivament en valencià a Abacus. 

La iniciativa es presentarà en una festa oberta a la ciutadania

“Regala en valencià” es presentarà divendres 2 de desembre a la botiga Abacus de Castelló. Conlloga Muixeranga de Castelló iniciarà la trobada amb una muixeranga. L’acte també comptarà amb actuacions musicals i una xarrada de membres d’Escola Valenciana i Abacus. Entre els assistents, hi destaquen l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, o el regidor d’educació, Francesc Mezquita. 

L’acte coincidirà amb l’obertura del nou espai de llibreria d’Abacus Castelló, que passa a ubicar-se a l’entrada de la botiga, en una zona preferent on destacarà el seu fons en àlbum il·lustrat i llibres de coneixements. També s’ha habilitat una sala cultural que Abacus posa a disposició de les entitats culturals de la ciutat. Entre les activitats que Abacus Castelló ha preparat al llarg de la setmana per celebrar l’obertura, destaca la primera presentació al País Valencià de Màter, el nou llibre de l’escriptor valencià Martí Domínguez, que li ha merescut el IV Premi Proa de novel·la. Serà dijous 15 de desembre.

next