ELX. El tràmit per a la Ciutat Esportiva de l'Elx CF continua amb el seu procediment amb l'anàlisi de la Declaració d'Interés Comunitari (DIC) per a poder instal·lar-se en sòl rural. Encara no ha sigut aprovada oficialment i s'està ara amb l'anàlisi de l'estudi d'integració paisatgística de les instal·lacions, que constaran de tres camps de futbol en el Camí de Castella, amb una inversió de 2,4 milions d'euros que facilitarà el programa LaLiga Impuls i el ja famós préstec amb el fons d'inversió CVC Capital Partners (el club franja-verd té accés a un finançament de 28,9 milions, dels quals ha de destinar el 70% a la millora d'infraestructures, i el pla d'inversió que va presentar a LaLiga en el seu moment apuntava a reformes en l'estadi Martínez Valero i la construcció d'una ciutat esportiva).
Com ja era conegut, la Ciutat Esportiva constarà de tres camps de futbol de 107x70 metres amb les seues respectives graderies, un immoble principal amb soterrani i dos plantes, amb una àrea verda voltant que tindrà diversitat de plantacions (palmeres, ametlers, timó, romer, lledoners, etc.). El recinte tindrà tres aparcaments, dos d'asfalt i un de llast, pensant també en els autobusos. Quant a altres construccions secundàries, constarà de recepció i administració, despatxos, sala de reunions, gimnàs, auditori, menjador, cuina, bugaderia i magatzem. En total, una superfície construïda de 39.292,50 metres quadrats, dins d'una parcel·la de 60.301 metres.
Una inversió total del club de 2.465.052 euros per a instal·lar-se en els seus terrenys de Castella (entre la carretera CV-850 i el barranc de l'Aixeta), amb els quals es va fer el 22 de novembre de 2022 per títol de compravenda, a canvi de 180.500 euros i en el marc de la liquidació de béns i drets de la ja desapareguda Fundació de l'Elx CF. Es van decantar per estos terrenys perquè no hi han afeccions sectorials o ambientals importants que requerisquen del permís d'altres entitats que puguen retardar encara més l'entrada. Així mateix, suposa una gran superfície de sòl, la que requerix el club, i que no està molt allunyada de la ciutat. Per consegüent, es tria i justifica esta ubicació perquè està condicionada per eixe gran terreny, poques mesures correctores i bons accessos.
85 llocs de treball per a les obres i 50 en el club
De manera paral·lela, el projecte implica segons les estimacions del club, la creació de 85 llocs de treball directes derivats de les obres. Una vegada finalitzades, l'Elx generarà 50 llocs de treball entre l'staff tècnic i metge: servici de jardineria, nutricionista, personal de cuina, guàrdies de seguretat, personal administratiu i similars.
Amb la posada en funcionament de l'activitat, el club espera comptar amb una ciutat esportiva de primer nivell, que pot fer que els entrenaments siguen molt més eficients i que, al seu torn, els jugadors es troben més còmodes en el club, "més enllà dels beneficis que pot donar en el futur comptar amb un pedrera potent de professionals, sent el Clúster de l'Esport una de les propostes de noves activitats en el territori definides per l'Estratègia Territorial Valenciana", assenyala en la seua proposta.
Finalment, derivada d'esta activitat d'interés, del cànon de 49.301,04 euros que el club hauria de pagar a les arques municipals, es proposa una bonificació del 50%, quedant en 24.650,5 euros.