Almenara acull aquest diumenge la Festa per la Llengua

7/05/2022 - 

CASTELLÓ. Després de 20 anys Almenara acull aquest diumenge la Festa per la Llengua de la Plana Baixa dins de la Trobada d’Escoles en Valencià. Gran part de la programació es concentra aquest diumenge, però desde el 19 d'abril s'han dut a terme diferents activitats englobades dins d'aquest esdeveniment. Entre les propostes s'han programat rutes, tallers, cinema, exhibicions i demostracions de diverses associacions locals, teatre, exposicions i els concerts de Jonatan Penalba juntament amb l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara, Eva Gómez i Dani Miquel.

El dia gran de la Festa per la Llengua serà el diumenge 8 de maig, que arrancarà a les 10 del matí amb una cercavila amb la Llavor, el Grup de Dances la Corona, la Colla Garramatxa, l’Associació Cultural de Bombos i tambors d’Almenara i l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara que desembocarà en la Plaça del Molí, que es convertirà en la zona d’activitats a partir de les 10.15 amb l’arribada de la cercavila i la interpretació de la jota d’Almenara. A les 10.40 hi haurà albades”dedicades a Joan Fuster i Escola Valenciana, per a després actuar La Llavor.

A partir de les 11 serà la inauguració oficial de la Festa per la Llengua i el lliurament dels premis del concurs de dibuix, per a donar pas als tallers i activitats com el punt violeta (Regidoria d’Igualtat), el taller-collage de la història d’Almenara (Salvem l’Agüelet), el de pilota valenciana (IES Almenara), el taller de “diables amb bengales i de màscares” i exposició de les bèsties “el Patarro” i la “Diabòlica” a càrrec de Garramatxa i la Colla Diabòlica de Morvedre, la mostra de la construcció d’una falla (Falla El Compromís i Falla Plaça Els Pescadors), els tallers de labors, ioga i pilates (FPA Paulo Freire), el taller de Coneix la Música Popular a càrrec de la Llavor, el taller de fotografia (GFAL) i els organitzats per l’Escola Infantil Municipal, les Mestresses de casa Afrodicio i l’AMPA del col·legi.

La matinal es completarà amb els balls a càrrec de l’Escola Censal de Castelló i el Centre Municipal de les Arts Rafael Martí de Viciana de Borriana (11.25), la de l’Escola de Música Moderna d’Almenara (EMMA) a les 11.40, la dels grups de zumba, cardiofitness, i Funky hip hop del Centre FPA Paulo Freire (11.55), i de la Colla Garramatxa a les 12.10 hores.

Posteriorment l’Associació de Teatre Recull d’Almenara representarà “El Cassó de Llorenç” a les 12.20 per a donar pas a les 12.30 al concert de la cantautora Eva Gómez titulat “El Cel i els formes del vent”. Ja a la vesprada a les 17 hores arribarà Dani Miquel amb el concert “la Vida és una Festa” per a donar pas a les 18 hores a la fi de festa amb l’Associació Cultural de Bombos i Tambors d’Almenara.

D'altra banda, alts càrrecs de l'administració valenciana acudiran a la jornada, així com Joan Baldoví o Papi Robles entre altres estaran al costat de l'edil de Compromís per Almenara, Quique Castelló, durant aquest dia.

next