el 25 i 26 de gener 

Animació, ficció i una dosi de realitat: 'En xicotet' omplirà Onda de 15 curtmetratges

26/11/2018 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament d'Onda organitza la segona edició d'En Xicotet que se celebrarà els pròxims 25 i 26 de gener amb la projecció dels 15 curtmetratges finalistes. El tinent d'alcalde de Cultura, Lluís Pastor, ha assegurat que “des del departament estem apostant per impulsar totes les disciplines culturals possibles i, encara que durant tot l'any sí que programem material audiovisual, els curtmetratges són una part important que hem volgut destacar perquè tenim grans creadors en l'àmbit del País Valencià que tenen molta qualitat i fan treballs molt interessants als quals hem volgut donar-los importància, ja que han estat en l'oblit un temps. Cal recordar que aquest festival va dirigit a obres que s'hagen realitzat en l'àmbit autonòmic per a destacar aquest treball més local”.

Pastor ha estat acompanyat en la presentació pel director del festival, Salva Isert, qui ha anunciat que s'han rebut prop de 150 curts, dels quals s'ha dut a terme una selecció amb curtmetratges de "gran qualitat", entre els quals es troben tres que estan nominats als Goya: 9 passos, de Marisa Crespo i Moisés Romera; l'obra Marta, de Lucía Forner; i Scratch de David Valero. A més, es projectaran durant els dos dies: Ahora seremos felices, de Borja Soler; Bla bla.cat, d'Alberto Martínez; El escarabajo al final de la calle, de Joan Vives i en el qual apareix l'actriu local Carme Juan; La Bomba, de Manu Pons; Les 7 llums, d'Alberto Evangelio, amb la participació de l'actor onder Víctor Palmero; Los Galgos, d'Iñaki Sánchez; Ser o no ser, d'Esther Paredes; Será nuestro secreto, de Sergi González; Una dona entra en un bar, de Pablo Pallarés; Uno, de Javier Marco; Vs Santa, de Raúl Colomer i Aitor Herrero, d'animació, i Zero, de David Macián.

A més, existeixen premis al millor actor per al qual estan nominats Víctor Palmero, Josean Bengoetxea, Pedro Casablanc i Javier Gutiérrez i millor actriu Paula Muñoz, María Pedroviejo, Thais Blume i Maggie Civantos. El millor curtmetratge i la millor obra en valencià rebran 600 euros i un trofeu cadascun. Així mateix, hi haurà un premi del públic que rebrà 300 euros. El jurat estarà compost pel propi tinent d'alcalde Lluís Pastor; l'actriu Carme  Juan; l'escriptor i crític cinematogràfic, Javier Quevedo; la directora de LABCOM (Laboratori de Comunicacio Audiovisual i Publicitat) de la UJI, Marta Martin; i el director i productor, Alfonso Nogueroles.

Així mateix, la mostra s'amplia amb la col·laboració de la Biblioteca d'Onda amb el 'Premibo', concurs de booktrailers que es fa amb els escolars locals. El mateix 25 de gener donarem el premi en horari escolar, per a fomentar el món audiovisual entre els menors. A més, també hi haurà una taula redona sobre l'estat de la indústria en la província.

Noticias relacionadas

next