CASTELLÓN. Interactuar amb les llums, amb les persones, l'espai, els objectes... eixa és la proposta de Play Cube, l'exposició que acull el Museu de Belles Arts de Castelló des del 12 de gener fins el 24 de març. La iniciativa desenvolupada per l'escola d'educació infantil de primer cicle de Castelló Apapachoa pretén que el públic familiar gaudisca d’un espai multisensorial, compost per uns cubs gegants definits per les seues arestes, on es poden introduir grans i menuts per a observar, actuar i disfrutar per a crear un nou espai... el que ells preferisquen.
L'exposició, que compta amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura, es composa d'una instal·lació de joc interactiu en constant evolució. I és que en els dos mesos i mig que estarà disponible en esta primera fase mutarà dos vegades per a tornar a reinventar-se. Així, de moment girarà al voltant de tres temàtiques diferents: al gener la llum, al febrer la línia i al març els reflexos.
La directora d'Apapachoa i creadora de Play Cube, Ana Pérez, destaca que la iniciativa va sorgir "de la necesitat de crear una proposta d'experimentació i creació d'espais artístics para ser jugats", com una mena d'introducció en l'art per als més menuts i també per a desenvolupar la seua vessant més imaginativa i creadora.
Grans i xicotets ja han pogut disfrutar de la iniciativa en la inauguració de la primera temàtica i, encara que els grups per a les pròximes inauguracions, el 2 de febrer i el 2 de març, ja estan complets, tot qui s'acoste al Museu de Belles Arts pot disfrutar de l'actual exposició permanent fins el 27 de gener. Després, la línia i els reflexos marcaran les següents mostres, on per suposat sempre hi haurà la possibilitat de jugar amb els objectes que la composen.
Però la proposta no acabarà el 24 de març, sinó que el projecte, que també servirà per a acostar grans i menuts al Museu de Belles Arts d'una forma didàctica i original, tornarà després de l'estiu.