encontre entre professionals i públic general

Benicarló inaugura Mira'm, una mostra d'arts escèniques inclusives

20/09/2023 - 

CASTELLÓ. Organitzada per les regidories de Cultura i de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, la Mostra d’arts inclusives Mira’m s’ha plantejat com un espai d’exhibició però també com un encontre entre professionals de les arts escèniques inclusives (actors, actrius, directors i educadors) i el públic general, de manera que es puga generar un espai de diàleg i d’intercanvi d’experiències. 

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, responsable també de l’Àrea de Serveis Socials, i la regidora de Cultura, María Teresa Pellicer, han presentat la programació d’aquesta primera edició, "un pas endavant més en tot el treball que des de fa molts anys es du a terme a Benicarló amb les persones amb discapacitat", ha dit l’alcalde. Juanma Cerdá ha agraït la implicació dels usuaris i usuàries de la Residència El Collet, la Residència Sant Francesc, el Centre Ocupacional El Maestrat i també Ateneu Maestrat i Afanias i ha remarcat "la importància de donar visibilitat a les capacitats de les persones amb diversitat funcional intel·lectual".

Per la seua banda, la regidora de Cultura ha subratllat el fet que "la programació és oberta a tots els públics i inclou una vessant més didàctica i una altra vessant més participativa". 

Així, el programa es distribueix en dos jornades: el 6 i el 7 d’octubre. D’una banda, el dia 6 hi haurà un taller de dansateràpia grupal adreçat especialment a professionals i a persones amb diversitat funcional intel·lectual. Les persones que vulguen assistir hauran de fer inscripció prèvia enviat un correu a rafa@benicarlo.org.

D’altra banda, també el dia 6, l’actor i director Marc Escrig farà una xarrada-taller al voltant del teatre com a eina educativa i de transformació social. 

Dissabte dia 7 arribarà la part més participativa de la mostra, amb intervencions a càrrec de la batucada dels Fenòmens, DJs i actuacions de grups d’usuaris i usuàries del Centre Ocupacional IVASS El Maestrat, Ateneu Maestrat, Afanias i Afare-Residència El Collet. 

Ja per la vesprada, a l’Auditori Pedro Mercader, s’ha programat l’espectacle ‘AB Extra’, de la companyia Entrellaçats DTI, una de les escasses formacions professionals integrades per membres amb diversitat funcional intel·lectual de la Comunitat Valenciana.

Noticias relacionadas

next