Hoy es 14 de julio

l'alcaldesa, carla nebot, lamenta el "canvi de criteri" en les subvencions de l'institut

Betxí augmenta la inversió per a millorar polígons industrials "davant la reducció d'ajudes de l'Ivace"

12/06/2024 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Betxí ha decidit augmentar la inversió destinada per a la millora dels polígons i àrees industrials del municipi davant la reducció de les ajudes de l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (Ivace) que any. L’alcaldesa del municipi, Carla Nebot, ha recordat que “vam presentar cinc projectes a les ajudes, i estàvem convençuts que anaven a aceptar-los tots, però la rebaixa en els percentatges de les ajudes ens obliga a augmentar la inversió municipal, i deixar un dels projectes per a l’any que ve”.

Tres dels projectes estan subvencionats al 75%, i el quart al 64%. Amb aquesta proposta, l’Ajuntament de Betxí aportarà 149.714,11 euros de les arques municipals, “gràcies al treball realitzat l’any passat, i al romanent de tresoreria que tenim”. Així, es tracta de quatre projectes per a millorar les àrees Industriales i els serveis per als veïns i veïnes. Per una part, la millora del polígon Molí Llop, amb una quantia de 200.000 euros, per a “millorar les zones per als vianants, càmeres de vigilància, millora de la xarxa d'Internet i la construcció d'un rocòdrom”. 

Per altra part, es millorarà l'asfaltat del Camí del Pantà, amb una aportació de 127.000 euros. En la AR-8, es finalitzarà el carril bici que es va iniciar per a tancar el recorregut, amb una inversió de 64.000 euros. I finalment, en la AR-7, es construirà un parc públic nou, “d'esta manera es millorarà tota la zona de l'entorn del cementeri, i també s'asfaltarà tot”, ha apuntat Nebot.

Nebot ha assegurat que “hi ha canvis de criteris en el nou govern. Sempre són positives les ajudes per millorar els polígons, i estos retalls no els entenem. Betxí podrà fer front pel romanent que tenim, però altres ajuntaments no tindran ixa situació”. El projecte que s’aplaça és el del polígon del Canyaret.

Noticias relacionadas

next