el cicle 'envers' també rep als valencians Gamada

Borriana acull el debut 'darkwave' dels castellonencs Línea Maginot 

17/01/2024 - 

CASTELLÓ. El cicle EnVers ja té fixades les seues dues dates per al mes de gener de 2024. La nau de creació artística Estudi Isósteles de Borriana (situada en la carretera d'Almassora) obrirà les seues portes el dissabte 20 (19.30; 6 euros) a la banda valenciana Gamada i al projecte Línea Maginot, en el seu debut en directe, a més del dj Xaby99. Mentre que el dijous 25 (20.00; taquilla voluntària) tindrà lloc una nova sessió d'Imprósteles, la cita amb la improvisació musical dirigida pel guitarrista Amadeu Marin, acompanyat en aquesta ocasió pel bateria i percussionista Jesús Gallardo.

Gamada és un duo sorgit d'una nau de la zona industrial de Sagunt sota la influència de Velvet Underground, Nine Inch Nails, Nick Cave, VR Sex o Antic Règim, però també amb referents no musicals, com Aleister Crowley, Mark Bijl, David Lynch o Helter Skelter. Referències que ja situen la seua música en tonalitats fosques. Els seus integrants responen als inicials de M. (veus, percussió i sintetitzadors) i C. (guitarres, bombo i sintetitzadors), qui en directe descarreguen un so cru analògic, sense samplers ni afegits digitals.

El seu after punk recorda a Bauhaus, encara que letrísticamente se situen en l'òrbita d'Aviador Dro, amb influències del death rock, noise i techno. Mentre que la seua posada en escena sorprèn per l'ús de sintetitzadors tocats amb els peus o una bateria descomposta colpejada pels dos alhora, amb una bona col·lecció de pedaleres als seus peus.

El segon nom del cartell és Línea Maginot, un projecte en format trio creat en 2023 per integrants actuals o ex membres del grup castellonenc Ataúdes Merche: Andrea Calvo (baix), Nicolás Carque (caixa de ritmes) i Carlos Bonet (veu). La seua sonoritat s'endinsa en la darkwave, amb una mescla de postpunk amb techno esguitada per influències de la música gòtica, bakalao…

Actuacions programades per al dissabte 20 de gener (19.30), amb 6 euros l'entrada, quantitat destinada a costejar despeses d'EnVers, un cicle musical i poètic autofinançat i independent.

El dijous 25, a les 20.00, primera cita d'Imprósteles en 2024. En aquesta ocasió, el seu coordinador, el guitarrista Amadeu Marin, estarà acompanyat pel bateria i percussionista Jesús Gallardo. Tots dos són fixos en les sessions del Col·lectiu d’Improvisació Musical de Castelló (CIM.CS). Aportació voluntària per a assistir a aquest esdeveniment de lliure improvisació.

Noticias relacionadas

next