EMPRESAS DESDE EL INTERIOR | CLÍNICA VETERINARIA CABANES ÉS ESPECIALISTA EN ODONTOLoGIA animal

Cabanes es proposa com a referent en serveis de salut i benestar per a mascotes

31/03/2024 - 

CASTELLÓ. La relació entre els animals i els éssers humans ve de lluny. Estudis xifren en més de 20.000 anys el temps en què les primeres races de gossos van ser domesticades i, a poc a poc, es van convertir en mascotes. A partir d'ací, la importància dels animals en el si familiar, sobretot gossos i gats, ha anat creixent, i són considerats altres membres de la casa. Eixe vincle va ser el que va tindre Miriam Martínez des de xicoteta al seu poble natal de Torre d'En Domènec, on recorda la seua infància envoltada d'animals.

El seu amor pels animals la va fer decantar-se per estudiar veterinària; i ara, ja formada i després de viure diversos anys a Barcelona, la pandèmia la va fer tornar al seu poble. En els darrers anys ha treballat en dues clíniques veterinàries, però en 2023 va decidir posar en marxa el seu propi negoci i fer-ho al món rural, a prop del seu domicili. "No ha sigut fàcil, però volia créixer professionalment i també poder conciliar amb la meua vida familiar, ja que tinc dos xiquets menuts".

Sis mesos de trajectòria... i ja especialitzada

Així, va prendre la decisió d'obrir la seua pròpia clínica veterinària. "Vaig veure que Cabanes no tenia cap servei d'aquestes característiques i està prop de casa; i em vaig decidir a portar endavant la meua idea. I encara que amb molt de treball i dificultats, ho he aconseguit". Només fa sis mesos que ha iniciat la seua aventura i està contenta amb l'evolució de la feina. "Cada cop ve més gent i a més va agafant més confiança".


Una de les raons de l'èxit de l'obertura és que Miriam està especialitzada en salut dental dels animals i, segons comenta, no hi ha moltes clíniques amb aquest servei que estiguen prop. La veterinària insisteix en la necessitat de revisar la salut dental de les mascotes, ja que els problemes que naixen a la boca després poden posar en perill la seua salut. Per aquest motiu recomana als propietaris realitzar periòdicament revisions i neteges dentals "que poden evitar l'aparició de malalties en un futur. com infeccions al fetge o problemes a les vàlvules cardíaques, per exemple". En aquest sentit, Miriam assegura que molts clients no coneixen la necessitat de fer revisions dentals periòdiques "i em diuen que ningú els ha dit que les seues mascotes s'havien de netejar les dents".

La major part dels clients actuals de Miriam són de Cabanes i dels pobles del voltant, però el fet d'oferir el servei d'odontologia atrau a persones de diferents localitats com l'Alcora, Vila-real, Vistabella o Culla, entre d'altres, que requereixen els tractaments que ofereix. El seu esforç i treball es compensa amb la confiança que li donen els seus usuaris. "Una gran part de les persones que han vingut a la clínica ha tornat", explica la veterinària, mentre agraeix "la rebuda que ha tingut per part dels veïns i veïnes de la zona". Una de les qüestions de les quals es troba més satisfeta és que "sobre el 90% de les persones que han vingut està conscienciada amb l'atenció, la salut i el benestar de les seues mascotes i les tenen com a un membre més de la família; i això és positiu".

Tecnologia per a atendre estos sers estimats

Les instal·lacions de Cabanes compten amb un equipament complet per a fer un seguiment exhaustiu, tant de la salut bucodental com dels tractaments de qualsevol malaltia que afecte els animals, controls rutinaris, revisions, vacunacions o cirurgies generals, entre d'altres. Entre les ferramentes destaquen l'aparell de radiografia dental veterinària, i el quiròfan. El centre ofereix un servei generalista destinat, sobretot, a gats i gossos, i compta també amb espais diferenciats i dues sales d'espera perquè els gats i els gossos no estiguen junts "i d'aquesta manera evitar que es puguen crear situacions d'estrés". Un altre servei que ofereix Clínica Veterinària Cabanes és la visita a domicilis, això sí, sempre que siga de manera justificada, com que la mascota no puga desplaçar-se o els clients siguen gent major i tinguen complicat vindre al centre.

Miriam considera que l'obertura de la clínica veterinària a Cabanes és un pas més per dotar dels serveis necessaris al medi rural, que està avançant en els darrers anys, però que encara necessita un impuls.

Noticias relacionadas

next