CASTELLÓ. "Desafina su ronca garganta ya curtida de vino Carlón” cantava Carlos Gardel amb la lletra de La Violeta. Aquesta frase és d'un tango molt popular de l'època de la gran immigració espanyola i italiana al port porteny. Nicolás Olivari va ser l'autor. Escriptor, poeta i tanguero de Buenos Aires va empunyar aquesta lletra "entre spaguettis y el vino y que dedicó al Marqués Enrique González Tuñón en agradecimiento a las tantas y sabrosas cazuelas de pescado a las que fueron invitados en la cantina italiana de la Chacarita.
El vi en qüestió és Carló, tan popular com les tavernes argentines on no se servia un altre. L'origen del qual es defineix com un tipus de vi, és el nord de Castelló: Benicarló. I encara que aquesta història comença molts anys abans, que aconseguís creuar el toll i colar-se entre la cultura popular de l'Argentina dibuixa la dimensió històrica d'aquest fet enològic. Terrenae, gràcies al Celler del Carló, recopila fets històrics per a repassar el que va ser el vi més viatger d'aquella època i recórrer els moments més significatius fins als nostres dies.
Amb aquest punt de partida, Terrenae organitza en el Museu Etnològic de la Vall d'Alba, un recorregut per a maridar aquests fets històrics a través d'una exposició amb obres a càrrec de quatre artistes residents en diferents poblacions de Castelló acompanyades d'una selecció de vins. Coincidint amb la fira del comerç i l'agricultura de la Vall d'Alba, facilitaran dues passes: dissabte 13, a les 19.00 h i diumenge 14 d'abril, a la una del migdia. La sala obrirà les portes unes hores abans per a tots aquells que desitgen visitar l'exposició sense maridatge de vins.