obert el PLAÇ de presentació

Castelló convoca les Beques Hàbitat Artístic 2023 amb estades a Berlín i Barcelona

13/12/2022 - 

CASTELLÓ. La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló ha llançat les bases de la 12ª convocatòria de les Beques Hàbitat Artístic Castelló, que permetran exportar en 2023 el talent per a treballar de tres a sis mesos a les residències La Rectoria de Sant Pere de Vilamajor (Barcelona) i GlogAuir a Berlín (Alemanya). Amb un pressupost previst de 34.500 euros, els artistes empadronats a Castelló o la província podran presentar els seus projectes fins al pròxim 30 de desembre a través de la seu electrònica o de forma física a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de la plaça Major i a les juntes de districte.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha assenyalat que "aquesta és una nova oportunitat perquè el talent artístic de Castelló puga sortir fora i treballar juntament amb altres artistes de tot el món sumant sinergies i experiències que després retornaran a la ciutat, per una banda, en forma d'exposició, però sobretot, que passaran a formar part del currículum i de la formació personal de cadascun dels seleccionats".

L'Ajuntament de Castelló ha convocat públicament la concessió de sis beques Hàbitat Artístic a Barcelona i Berlín, dirigides a artistes empadronats a Castelló o a la seua província amb una antiguitat continuada de com a mínim un any en el moment de la presentació de la sol·licitud, per a la realització d'un projecte artístic de tema lliure en disciplines variades, com pintura, escultura, gravat, dibuix, fotografia, vídeo, obra gràfica, instal·lació, videoart, art electrònic o projectes multidisciplinaris. En el cas d'artistes ceràmics, només es podran presentar a La Rectoria, que disposa de la infraestructura, les eines i l'espai per a treballar aquest material.

Les beques s'adjudicaran mitjançant concurs entre les persones aspirants que acrediten documentalment fins al 30 de desembre un projecte artístic, juntament amb la seua experiència i trajectòria artística demostrable i, a més, no hagen estat beneficiaris o beneficiàries d'una beca Hàbitat Artístic Castelló en alguna de les tres convocatòries precedents en la mateixa disciplina artística sol·licitada per a 2023.

A La Rectoria, amb quatre estades de tres mesos amb una dotació de 4.800 euros, podran triar entre els períodes compresos entre l'1 d'abril i el 30 de juny, o el 15 de setembre i el 14 de desembre; mentre que els que vulguen viatjar fins a Berlín podran optar a una residència de tres mesos, de l'1 d'abril al 30 de juny, o una de sis mesos, de l'1 de juliol al 31 de desembre, amb unes dotacions de 5.400 i 10.800 euros respectivament, per a la formació i l'estada.

Per a la baremació, el projecte 'pesarà' màxim 70 punts, sumats als 15 del currículum i altres 15 de l'expedient acadèmic. Els projectes presentats seran avaluats per una comissió d'experts.


next