literatura 

Castelló recull en un llibre els textos guanyadors del concurs 'Relats de dones' 

30/11/2021 - 

CASTELLÓ. L’Ajuntament de Castelló ha publicat els llibres amb els relats guanyadors de les darreres edicions del concurs ‘Relats de dones’. Uns premis dirigits a dones amb temàtica lliure en el qual la protagonista o partícipe és una dona o grup de dones. L’objectiu d’aquest certamen literari és incentivar i difondre la creativitat literaria de les dones i potenciar la cultura com a una de les eines més visibles per fomentar la igualtat.

Es tracta, per tant, dels relats premiats a les edicions del 2019 i 2020 i que ara formen part de la col·lecció municipal ‘Columna’. Així doncs el volum nº55 està compost pels relats ‘Pétalos de hibisco y besos… muchos besos’ d’Ángeles del Blanco Tejerina, i ‘El pañuelo de la chica’ d’Eva Balaguer-Cortés López; mentre que el volum nº56 el conformen ‘Historias de mariposas’ d’Elda Moreno Villanueva i ‘La ciudad de las sombras’ d’Ana Vega Burgos.

La regidora de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz, ha volgut destacar que els premis “permeten impulsar la creativitat i excel·lència literària de les dones i afavorir la igualtat d’oportunitats”. L’edil també ha fet èmfasi que en valorar els distints textos que, a banda del desenvolupament literari o els continguts, també es té en compte “la contribució a la superació d’estereotips i rols de la societat patriarcal així com l’utilització del llenguatge inclusiu”.

A banda de la dotació econòmica d’aquests premis, 2.000 per al primer i 1.000 per al segon, ara amb la publicació dels relats es fa entrega de 20 exemplars a les guanyadores.

El concurs està emmarcat en el Pla d’Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Castelló i aquest mateix dimarts ha finalitzat el termini de presentació de relats per a l’edició del 2021. El jurat deliberarà abans del 30 d’abril del 2022 qui són les guanyadores d’enguany.

Noticias relacionadas

next