sota la direcció de La Fam

Castelló tanca l'inscripció de l'Escola Municipal de Teatre amb tots els grups complets 

29/09/2022 - 

CASTELLÓ.L’Ajuntament de Castelló ha tancat l’inscripció de l’Escola Municipal de Teatre de Castelló (EMTC) per al pròxim curs 2022/23 amb cinc dels seus vuit grups complets i amb llista d’espera. El servei tornarà a omplir les aules a l’edifici Menador Espai Cultural a partir del 14 d'octubre, amb set mesos de classes fins al 13 de maig, sota la direcció de La Fam.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha refermat "l'aposta municipal per l’ensenyament en arts escèniques de qualitat que es tradueix en una alta demanda de la ciutadania, consolidant la proposta, amb alumnat que repeteix l'experiència i va pujant de nivell, i amb activitats extracurriculars i professorat convidat d’alt nivell que sumen al segell de qualitat".

El servei municipal ofereix una oferta de vuit grups dividits per edats; quatre d'Introducció a l'Art Dramàtic per a Infantil, dos de 7 a 9 anys i dos de 10 a 12; dos de Juvenil, de 13 a 16 anys; i altres dos d'Interpretació Dramàtica per a Adults a partir dels 17 anys.

Aquest any, el grup més demandat ha estat el d’Introducció a l’Art Dramàtic per a públic infantil de 10 a 12 anys dels dimecres, amb 10 places vacants per a 25 sol·licituds; seguit del d’Adults, amb horari de dilluns i dimecres de 19.15 a 21.00 hores, amb 25 peticions per a 13 places. Cal destacar que de les 160 places ofertades en total, en vuit grups amb una ratio de 20 alumnes, 38 queden ja cobertes per la promoció de l'estudiantat al segon curs de cada nivell.

Per anar tancant els grups amb les poques places lliures, a partir d’ara s’anirà cridant als sol·licitants que han quedat en llista d’espera.

Com a objectius de l'Escola Municipal de Teatre, la Regidoria de Cultura es marca el foment del treball actoral i que l'alumnat aprenga a treballar en equip, com si fos una companyia, a més de prioritzar la creativitat, la imaginació i les tècniques de treball per reforçar la comunicació no verbal. Tanmateix, busca impulsar la formació amb el cos i el físic com a part del projecte pedagògic, al que es sumen tallers extracurriculars i formació sobre l'escenari com activitats complementàries que es realitzen durant el curs a Menador i al Teatre Municipal del Raval.

Les classes es duran a terme a les dues aules preparades tècnicament a l'edifici Menador. L'horari anirà de dilluns a dijous de 17.30 a 19.15 hores per als grups d'Infantil i Juvenil, dividits per edats; i de 19.15 a 21.00 hores per als adults, depenent del seu nivell.

next