Hoy es 25 de julio

l'alumnat explica i interpreta reconegudes peces musicals

El Centre de les Arts de Burriana i el Conservatori de Castelló celebren un concert didàctic de piano

17/05/2024 - 

CASTELLÓ. El Centre Municipal de les Arts de Burriana i Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló (CSMC Salvador Seguí) han protagonitzat una vesprada de convivència artística en el Auditori Juan Varea de Burriana. Així doncs, l'alumnat de Piano d'Ensenyaments Superiors de Música, junt al seu professor Juan Carlos Cornelles, han oferit un recital de piano en el qual l'alumnat de Piano del Conservatori Elemental de Música Abel Mus ha sigut protagonista d'excepció com públic.

Durant el recital l'alumnat d'Ensenyaments Superiors va interpretar diverses peces, al mateix temps que s'anaven presentant i explicant què era el que anaven a interpretar. Cada pianista explicava la complexitat i els detalls de cada peça musical i, seguidament, oferia la seua actuació. Així doncs, per orde d'actuació, Julián Andrés Bewig va interpretar el 2n i 3r mov. Sonata K.331, W.A. Mozart; Marta Talamantes va interpretar la Barcarola de G. Fauré i l'Estudi n.12 Op.10 de F. Chopin; Kevin Ibáñez ens va oferir una altra Barcarola, en esta ocasió de S. Rachmaninov a més de la peça Jardins sous la Pluie de C. Debussy; Álvaro Giménez va interpretar la Belada n.1 i Estudi n.5 Op.10 de F.Chopin; i, finalment, per a tancar el recital, José Manuel Díaz-Naranjo ens va delectar amb el 1r i 2ºmov de la Sonata n.2 de S.Prokófiev.

Per la seua part, l'alumnat del Centre Municipal de les Arts va tindre la possibilitat d'intercanviar idees i preguntar curiositats als pianistes. Preguntes com quantes hores d'assaig fan, com fan per a retindre les notes o quin tipus de música els agrada més tocar, van ser les més repetides. A més, els pianistes del Superior van animar a l'alumnat burrianenc a gaudir de tots i cadascun dels moments que brinda l'estudi del piano.

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, mostra la seua satisfacció amb esta iniciativa: “És fonamental que l'alumnat d'Ensenyaments Elementals del Centre Municipal de les Arts conega de primera mà com serà l'evolució en estudiar ensenyaments musicals reglats i, per això, que millor exemple que estos joves pianistes que estan a punt de graduar-se”. De la mateixa manera, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis, agraïx la involucració del Departament de Piano, coordinat per la professora Laura Redón, així com la participació del professor Juan Carlos Cornelles i el seu alumnat, al mateix temps que anuncia que, gràcies a l'acolliment, “ens posem ja mans a l’obra per a estendre esta proposta pedagògica a la resta de departaments del conservatori”.

Noticias relacionadas

next