Hoy es 23 de diciembre

iniciativa de la Càtedra Reciplasa de l’UJI

Centres de Castelló, Nules i Borriana guanyen el concurs de reciclatge 'Què fem amb el fem?'

20/06/2020 - 

CASTELLÓ. El jurat del concurs 'Què fem amb el fem?' de la Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de la Universitat Jaume I de Castelló ha donat a conèixer els premiats de la tercera edició dels guardons, que han estat dos centres de Castelló, un de Nules i altre de Borriana en les categories d’educació especial, infantil, primària i secundària. Les actuals circumstàncies sanitàries no permeten realitzar la cerimònia de lliurament dels premis, però la Càtedra Reciplasa-UJI està estudiant la possibilitat de realitzar aquesta cerimònia al començament del proper curs. 

Els guardonats han estat el projecte Patio Reciclado del Centre d’Educació Especial Penyeta Roja coordinat per la professora Julia Peris Trias en la categoria d’Educació Especial; el projecte Reciclem i Juguem en temps de Confinament del Col·legi Lope de Castelló coordinat per la professora Inmaculada Tirado Domínguez en la secció d’Educació Infantil. El projecte Guardians i Guardianes del Planeta del CEIP Lope de Vega de Nules coordinat per Virginia Gavaldá Martínez en la categoria d’Educació Primària; i el projecte INVERCD del Col·legi Villa Fàtima de Borriana coordinat pel professor Óscar Martí Chordà en la categoria d’Educació Secundària.

A més a més, s’ha decidit atorgar una menció especial a la “internacionalitat” al projecte ECOBRICKS: the best way to reduce light plastics and build houses de l’IES Politècnic de Castelló coordinat per la professora Mª Angeles Sos Rochera.

La Comissió Avaluadora ha estat formada per Félix Hernández, catedràtic de Química Analítica i director de la Càtedra; Fernando Albarrán, director tècnic de Reciplasa; i Lucía Prado i Francisco Rambla, del Seminari d’Educació Ambiental de Castelló. Els integrants de la comissió han destacat l’alta qualitat de tots els projectes presentats, que ha posat complicada la seua tasca d’elecció i han felicitat a tots els participants per "l’entrega, la passió i la il·lusió depositada en els projectes realitzats i lamenten no poder premiar a tothom". 

El concurs, organitzat per la Càtedra amb la col·laboració del Seminari d’Educació Ambiental, té com a principal objectiu formentar una major conscienciació sobre la gestió responsible dels residus urbans en els centres d’ensenyament. Està dirigit a tots els nivells educatius: infantil, primària, secundària i educació especial, l'alumnat pot participar amb maquetes, vídeos, o relats, perquè desenvolupe la creativitat i l'expressió de coneixements científics, matemàtics i tecnològics mitjançant diferents llenguatges artístics.


Noticias relacionadas

next