la formació valencianista porta la seua "preocupació" al ple de la institució provincial

Compromís demana a Diputació que medie perquè el Consell pague el deute a municipis de l'interior

1/03/2024 - 

CASTELLÓ. Esta setmana, municipis de l'interior de la província, han denunciat retards de fins a set mesos en el cobrament de múltiples subvencions per part del Consell de Mazón. El portaveu de Compromís en la Diputació, David Guardiola, ha traslladat esta preocupació al ple de la corporació provincial, i ha exigit a la Diputació “que complisca en la seua labor com a mediadora entre el Consell i els municipis afectats, i que li exigisca a Mazón que complisca els seus deutes en els xicotets municipis de les nostres comarques, que s'estan veient afectats pels incompliments del govern autonòmic de PP i Vox”.

Com a exemple, l'Ajuntament de Vistabella ha denunciat un deute per part de la Generalitat Valenciana que supera els 625.000 euros, respecte a retards de més sis mesos en el cobrament de subvencions del Consell. “El Consell està ofegant a estos municipis en el seu funcionament i la prestació dels serveis municipals per a la ciutadania”, ha lamentat Guardiola, que sol·licita a la Diputació que “treballen perquè estos deutes es paguen com més prompte millor, i que vigilen que no torne a ocórrer, perquè al final, els més perjudicats són els veïns i veïnes d'estes poblacions de les nostres comarques”.

Les subvencions que més retards tenen són les referides a prevenció d'incendis i ocupació, juntament amb altres sobre educació ambiental, memòria històrica o exhumació de fosses, entre altres.

D'altra banda, el ple ha aprovat la moció presentada per Compromís per a recuperar el Dret Civil Valencià que aborda aspectes tan importants com el règim econòmic dins de les famílies. La diputada, Maria Fajardo, ha agraït el vot a favor del PP i PSOE, encara que “preferiríem que este vot a favor també es fera efectiu en el Congrés, on els mateixos partits han votat en contra”. Davant està situació, és “necessari una reforma necessària per a fer efectiva eixa recuperació del Dret Civil Valencià i, en conseqüència, el compliment de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana".

Noticias relacionadas

next