Hoy es 13 de julio

amb motiu del dia mundial del refugiat, que es celebra aquest dijous

Compromís demana reformar el pacte de refugiats per a convertir la UE en un "vertader lloc d'acollida"

19/06/2024 - 

CASTELLÓ. Aquest dijous es commemora el Dia Mundial del Refugiat, i davant d’esta cita, el nou eurodiputat al Parlament Europeu, Vicent Marzà, ha demanat que es reforma el pacte de refugiats de la Unió Europea. “Des de Compromís volem exigir que el nou pacte d’asil i refugiats de la Unió Europea s’ha de reformar, i convertir l’espai europeu, l’estat espanyol i el País Valencià en un vertader lloc d’acollida i de respecte dels drets humans”, ha assegurat Marzà.

El Dia Mundial del Refugiat és un dia internacional designat per les Nacions Unides per a honrar a les persones refugiades de tot el món. Es commemora el 20 de juny de cada any i centra la seua atenció en els drets, les necessitats i els somnis dels qui es veuen forçats a fugir. 

Marzà ha insistit que el nou pacte europea ha de “vincular el conjunt de la ciutadania que arreu del món es pateix vulneració dels seus drets. Per això és important, que els refugiats i refugiades tinguen casa nostra com un espai de seguretat, i per això des de Compromís treballarem per a que des del parlament europeu es puga garantir els drets humans”.

Per la seua part, el portaveu de Compromís a la Diputació, David Guardiola, ha assegurat que “davant propostes polítiques d’alçar murs, de tancar portes, d’enemics exteriors, de mentides, cal apostar per una societat plural, per unes comarques de Castelló obertes i acollidores”. El Dia Mundial del Refugiat “cal reivindicar allò que aporta la gent de fora al nostre territori, en cultura, en diversitat i en riquesa”.

Noticias relacionadas

next