el portaveu valencianista, david guardiola, lamenta que "deixen fora" municipis com morella

Compromís demanarà incloure els parcs eòlics en les ajudes de la Diputació davant les megaplantes

24/04/2024 - 

CASTELLÓ. Les noves ajudes de la Diputació de Castelló dirigides als municipis per a poder combatre la instal·lació de megaplantes energètiques, “són un gran pas endavant, però s’han deixat fora municipis com Cinctorres o Morella en la lluita contra les línies de evacuació de les megaplantes eòliques, com ara la de Forestalia”, ha apuntat el portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, David Guardiola.

Per aquesta raó, la coalició Compromís proposarà “un modificat en les ajudes per tal que se puguen incorporar estos municipis, i a més a més, seguirem erre que erre, en la lluita contra la destrucció del territori i contra la llei que prepara Mazón per a donar barra lliure a les megaplantes energètiques”, ha explicat Guardiola.

“Seguirem erre que erre exigint ajudes i suport de les institucions als municipis i col·lectius que lluiten contra les megaplantes energètiques especulatives que destrueixen el nostre territori”, ha insistit Guardiola, perquè de fet, “es gràcies a ixa insistència que s’ha pogut fer realitat les ajudes aprovades esta setmana en la Diputació, i que Compromís va proposar en el primer ple d’esta legislatura, el que suposa que ha costat vora un any erre que erre de la insistència de Compromís”.

La Diputació Provincial de Castelló ha llançat la nova línia de subvencions de 200.000 euros destinades a sufragar despeses d'assessorament i/o legal en el procés d'al·legacions a projectes de megaplantes fotovoltaiques realitzats durant l'exercici 2024 per als ajuntaments. “Volem defensar el territori per que sols tenim un, el nostre”, ha finalitzat Guardiola.

Noticias relacionadas

next