Compromís denuncia que l’alcalde de Burriana prohibeix preguntes dels llibres LGTBI

7/10/2023 - 

CASTELLÓ. Compromís per Borriana ha denunciat públicament la censura que l’alcalde popular, Jorge Monferrer, va dur a terme en el passat plenari al prohibir al portaveu de Compromís, Vicent Granel, poder fer preguntes sobre el trasllat dels llibres LGTBI de la biblioteca municipal al regidor de Cultura.

Granel ha denunciat que “en un estat democràtic, on tenim el torn de paraula per a preguntar en el plenari a qualsevol representant de l’equip de govern, l’alcalde de la ciutat ens ha prohibit preguntar per un tema com l’ordre de trasllat dels llibres LGTBI de la zona infantil i juvenil de la biblioteca, quan ha estat un tema que ha tornat a situar a Borriana en el mapa de la vergonya, de la incultura i de l’odi cap a una societat diversa”.

Monferrer no va deixar que Compromís puguera fer cap pregunta sobre els llibres al regidor de Cultura, “una prova més de que Monferrer recolza totalment les polítiques de Vox, i protegeix el que ara és el centre de la polèmica en totes les televisions estatals”, i amb “l’excusa” que s’havia debatut abans en una moció. “És vergonyós que assistim a aquestes mesures totalitàries, que Compromís no va a permetre que tornen a passar”. “Demanarem una explicació a la Secretaria Municipal de la legalitat que té en democràcia, que un alcalde censure poder preguntar per un tema en concret en un plenari. Estem arribant a situacions lamentables”.

Aquestes actituds són més pròpies de governs totalitaris, que no volen que la gent pregunte per temes que són qüestionats, i a més, ens diu que no critiquem la feina que fan, perquè el que fem és tacar la imatge de Borriana”. Granel ha insistit que “el que ha de fer el nou govern és treballar. Han vingut a treballar, no a ordenar, ni a prohibir, ni censurar, que és el que estan fent en els 100 primers dies de govern”.

La prohibició de preguntar per un tema en el plenari municipal no havia succeït mai en Borriana. “És la primera vegada que un alcalde no permet fer una pregunta d’un tema en concret en el plenari. Ens ha ordenat en el plenari que no preguntem per l’ordre de traslladar els llibres LGTBI de la zona infantil i juvenil”, quan “el mateix regidor de Vox es va mostrar disposat a respondre”. Per tant, queda clar que “Monferrer vol protegir a Vox, i el que per a ells és més important, les cadires que s’han repartit entre ells, que la llibertat d’elecció en Borriana”.

Noticias relacionadas

next