el portaveu valencianista, david guardiola, lamenta "l'atac als municipis de l'interior"

Compromís denuncia una "retallada de més d'un milió d'euros" en prevenció d'incendis a Castelló

16/04/2024 - 

CASTELLÓ. La Generalitat Valenciana ha publicat les aportacions del Fons Municipal de Prevenció d’Incendis, i “sols en les comarques de Castelló ha retallat més d’un milió d’euros”, ha denunciat el portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, David Guardiola.

“Resulta escandalós i incomprensible que la conselleria negacionista de Vox, la Conselleria de Justicia, haja retallat, segons publica hui el DOCV, en més d’un milió d’euros, i en més d’un 30% la inversió en alguns municipis, les ajudes que es destinen als treballs de prevenció d’incendis de les comarques de Castelló”, ha denunciat Guardiola.

La publicació de hui de les ajudes que es donen a cada municipi de les comarques de Castelló és “l’atac més important als municipis de l’interior que s’ha fet mai, amb retalles a municipis que no tindran per cobrir els treballs de prevenció d’incendis durant tot l’estiu”, ha lamentat el portaveu valencianista.

Si aquestes ajudes, tal i com detalla la Conselleria tenen com objecte de la subvenció ajudar als ajuntaments a finançar les actuacions de prevenció d’incendis forestals i de gestió forestal planificades i aprovades, és l’exemple que el Consell de Mazón y de la ultradreta “ha abandonat als pobles a la seua sort davant d’un risc evident d’incendis, i davant d’un risc de sequera. Les comarques de Castelló es poden convertir en un polvorí, però Vox es el piròman”

“Estem en un moment d’emergència climàtica, d’alerta d’incendis forestals i amb un incendi actiu al País Valencià, i les alertes que estan llançant el personal de bombers de la situació que estan vivint, i veiem com Mazón, responsable que la ultradreta estiga al govern del Consell, ha d’assumir la responsabilitat de tot el que pot passar aquest estiu a les nostres muntanyes i boscos”, ha finalitzat Guardiola.

Noticias relacionadas

next