Compromís entra a l'Ajuntament de Vinaròs i repeteix l’equip de govern

1/04/2021 - 

CASTELLÓ. Davant les portes de l’ajuntament de Vinaròs s’ha realitzat en el matí d'este dijous la firma del nou acord de govern entre els partits que governen Vinaròs en minoria (PSPV-PSOE i Tots som Vinaròs) amb la regidora de Compromís a la localitat. Amb aquest document s’ha fet oficial la incorporació de Paula Cerdà i Compromís dins l’equip de govern, fet que ha produït que hi haja més dones regidores que homes al nou equip de govern.

Cerdà ha explicat que la seua incorporació suposa dotar de “suport, estabilitat i fortalesa” l’equip de govern, exposant la llarga trajectòria per a consensuar el seu accés durant mesos de treball de les executives amb l’objectiu de “fer front a aquesta crisi sanitària i econòmica que estem vivint. Volem ajudar als vinarossencs, escoltar-los i fer-nos càrrec de les seues necessitats”.

L’entrada de Compromís ha estat una qüestió reiterant des que va produir-se la nova legislatura perquè trencava amb la tendència de governar com apareix a l’acord del Botànic entre PSPV-PSOE, Podem i Compromís. Però, després dels incidents viscuts per la coalició vinarossenca als comicis de 2019 i el fracàs de les negociacions posteriors, s’ha aconseguit finalment un nou acord. Així ho ha explicat Jordi Navarrete, portaveu local de Compromís per Vinaròs a la roda de premsa posterior on ha realitzat una cronologia dels diferents successos viscuts, com rebre l’oferta d’una regidoria sense contingut en aquell moment: “Ens oferien festes, però sense les festes de Sant Joan i Sant Pere i Carnaval; o comerç sense la gestió del Mercat”.

Entre les mesures que s’incorporen en el nou acord de govern, Navarrete destaca que el pacte serà públic per a la ciutadania o la creació d’una comissió de control del pacte del tripartit amb l’objectiu de fer un seguiment del pacte per tal de treballar el tripartit de forma cooperativa i coordinada.

Majoria al consistori

La inclusió de Paula Cerdà a l’equip de govern ofereix la possibilitat que Vinaròs tinga un govern en majoria després d’aquests dos mesos on Compromís ha estat treballant per la ciutadania des de l’oposició. Durant aquest temps, Cerdà ha presentat diverses mocions com l’execució del projecte CES (captura, esterilització i solta) a les poblacions de gats gestionades per protectores locals, la incorporació de Vinaròs a la xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana o la creació d’un espai museístic permanent a la Capella Santa Victòria, entre altres.

Una vegada signat l'acord, el portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló, Ignasi Garcia, ha traslladat la seua enhorabona al grup municipal de la coalició valencianista a Vinaròs "per haver fet un pas al davant i haver assumit responsabilitats de govern en aquests moments difícils" en els quals "cal encarar la reconstrucció enfront de la crisi socioeconòmica". Garcia ha valorat molt positivament la tasca "responsable, constructiva i proactiva" que la portaveu vinarossenca, Paula Cerdà, ha dut a terme fins ara l'ajuntament i ha mostrat el seu suport a tot l'equip de Compromís de Vinaròs en aquesta nova etapa.

next