Compromís per Almenara aposta pel centre de diversitat funcional i la protecció del patrimoni històric

18/11/2022 - 

CASTELLÓ. El portaveu local de Compromís per Almenara, Quique Castelló, ha registrat una petició de reunió junt amb el grup socialista amb l’objectiu de “sumar entre els regidors i les regidores d’esquerres, que en total en som 10 a Almenara”. Segons Castelló, Compromís aposta per uns pressupostos “amb una doble funció: explicar quin poble volem d’ací a 20 anys i proposar solucions immediates per a les famílies d’Almenara”.

D’aquesta manera, Quique Castelló ha registrat un document amb quatre punts d’acord, els quals són un compromís programàtic basats en “el municipalisme, la sostenibilitat, les polítiques socials i l’economia de l’administració”. El primer d’aquests punts és la implantació dels primers Pressupostos Participatius i la posada en marxa de la Carta de Participació Ciutadana, així com de tots els Consells aprovats pel plenari municipal. Cal recordar que hi ha aprovats els consells de Medi Ambient, de la Dona, de Cultura i d’Esports a proposta de la formació liderada per Quique Castelló. Segons el propi regidor “es tracta de democratitzar al màxim el nostre poble, fomentar la participació i la convivència, ja que la democràcia és la millor arma per fer front als ultres”.

Compromís per Almenara també demana, de nou, la redacció del Catàleg de Patrimoni Històric d'Almenara i protecció i revalorització del casc històric mitjançant la peatonalització del centre del poble. “Es tracta d’una mesura que ja han fet poblacions com la Vall d’Uixó i que té uns resultats molt positius per a la salut del planeta, la seguretat de les persones, l’economia i el comerç local”, ha afirmat Castelló. En matèria d’economia sostenible i que, segons el portaveu del partit taronja, ajudarà a acarar l’hivern i a pagar les factures de la llum a les famílies es troba també la proposta de crear una comunitat energètica local.

Per últim, Quique Castelló ha fet incidència en la necessitat urgent de què Almenara compte amb un centre de diversitat funcional. “Vam desbloquejar la situació al 2016 amb una proposta de Compromís per aprofitar l’antic ambulatori i hem rebut informes positius de la Conselleria”, ha explicat el regidor. L’edil ha sentenciat que “es tracta d’una obra que necessitem al poble i a la comarca i, en eixe sentit, cal que totes les administracions des de la local i la provincial fins a l’autonòmica col·laboren”.

Noticias relacionadas

next