Compromís per Onda insta el govern local a confeccionar el pla contra la sequera municipal

19/02/2024 - 

CASTELLÓ. La situació de sequera a les comarques castellonenques augmenta cada dia, i dos dels sistemes hídrics, Palància i Sénia-Maestrat ja tenen l'emergència per escassetat d'aigua. I “mentre, l'Ajuntament d'Onda no compta amb el pla contra la sequera que hauria de tindre, perquè prefereixen fer projectes en rotondes o pintar escales, que treballar”, ha assegurat el portaveu de Compromís per Onda, Rubén Sánchez, i “només cal acostar-se a l'embassament del Sitjar per a entendre la magnitud del problema”.

Sánchez ha lamentat que “som l'única població de més de 20.000 habitants de tota La Plana que no compta amb un pla d'emergència contra la sequera (PEM), perquè sembla que el govern es dedica més a altres temes”. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) ha assegurat que “el nostre municipi no té el pla necessari en l'actual situació de sequera que està patint part de la nostra comarca”, i en canvi, “Almassora, Borriana Castelló, La Vall d'Uixó o Vila-real, sí que el tenen, perquè han fet els deures”.

Sánchez ha explicat que el pla és necessari per a tindre “un document que puga recollir la relació de béns i infraestructures hídriques, així com les demandes d'aigua que tinga Onda”, i sobretot, “que tinga identificats els riscos existents i planifique les accions a adoptar en la possible situació de sequera que puga tindre el municipi, i la responsabilitat d'actuar en tal situació”. A més, el regidor valencianista preguntarà si la CHJ ha enviat alguna carta per a demandar el pla al consistori d'Onda.

Per la seua part, el portaveu provincial de Compromís, David Guardiola, ha recordat que, en la mateixa línia, “hem presentat una proposta al pròxim ple provincial per a exigir a totes les administracions, Govern Estatal, Consell i Diputació de Castelló, a executar les obres hídriques pendents que hi ha a les nostres comarques quan abans”.

Per això, “esperem la posada en marxa de les mesures de suport als municipis en l'elaboració i actualització de plans de sequera reclamades per la CHJ i adaptats a les necessitats d'emergència generades pel canvi climàtic, i afavorisquen la implementació de mesures d'estalvi hídric, així com actuacions d'emergència en situació de sequera”.

Noticias relacionadas

next