la formació valencianista vol substituir l'actual 'mesa de la magda'

Compromís proposa crear la 'Mesa del Territori per donar veu als pobles davant les megaplantes solars

18/04/2024 - 

CASTELLÓ. La coalició Compromís a la Diputació de Castelló ha proposat l'ampliació de l'actual "Mesa de Magda" per la "Mesa del Territori", per a "poder escoltar totes les sensibilitats davant la instalació de més projectes de parcs solars a les comarques de Castelló", ha explicat el portaveu, David Guardiola.

Aquesta proposta arriba després que la Generalitat Valenciana haja aprovat 15 projectes de megaplantes fotovoltaiques i, després que el Govern de Mazón anunciara una llei per tal d'agilitzar i donar via lliure a les instal·lacions solars. Guardiola ha apuntat que “davant del risc que la nova llei anunciada pel Consell sobre megaplantes solars supose una barra lliure i que siga un pas enrere en la protecció del territori, cal posar mesures que puguen fer que el territori estiga més protegit”.

Per aquesta raó, la coalició ha presentat una proposta per tal de crear una taula en la que “estiguen present totes les administracions implicades, amb el Govern Estatal, la Generalitat Valenciana, i la Diputació, a més dels municipis afectats i les plataformes veïnals, per tal que la nova normativa escolte totes les sensibilitats, però sobretot, de la gent que viu a l’interior de les nostres comarques”, ha demanat el portaveu valencianista.

A més, la formación insta demanar al Consell mantenir les avaluacions d’impacte ambiental, donar veu als pobles, aplicar una ordenació del territori respectuosa, i incloure en la nova llei i treballar per la ubicació preferent de les plantes solars en zones degradades i prop dels centres de consum, així com fomentar les comunitats energètiques i la instal·lació de plaques als sostres.

Per últim, Guardiola ha explicat que la proposta també passa perquè la Diputació de Castelló concrete, en el termini més breu possible, “els criteris per a les ajudes dirigides als ajuntaments de les comarques de Castelló per a la defensa del territori”. I que aquests criteris “incorporen les despeses realitzades pels pobles i entitats per defensar-se dels megaprojectes, a més de garantir la col·laboració futura amb les plataformes i entitats ciutadanes”.

Noticias relacionadas

next