De Mila Luengo i Sergi Miralles

'Confeti', millor curt del Festival FesOhCurt! de Nules

28/11/2021 - 

CASTELLÓ. El Festival de Curtmetratges de Nules FesOhCurt ha arribat aquest dissabte a la seua fi amb el lliurament de premis i l’acte de cloenda de la quarta edició.

De manera que, el premi al millor curtmetratge dotat amb 700 euros ha sigut per a la pel·lícula Confeti de Mila Luengo i Sergi Miralles; el premi al millor curtmetratge en altres llengües amb una dotació de 400 euros ha estat per aSpring in Autumn de Ghasideh Golmakani, d’Iran; el premi al millor curtmetratge de les comarques de Castelló de 300 euros ha sigut per a la pel·lícula Como cualquier otro de Sergi González; el premi de 400 euros  al millor curtmetratge vot del públic ha sigut per a La Banyera de Sergi Martí; a més el premi a la millor banda sonora original de compositor valencià amb una dotació de 100 euros  ha sigut per a Jorge Tórtel i Jordi Sapena per la Confeti de Mila Luengo i Sergi Miralles; el premi a la millor fotografia de cinematògraf valencià també amb 100 euros ha sigut per a Sara Gallego  per a el curtmetratge Este verano y el resto de Daniel Toledo Saura; i  el premi de 100 euros per a la millor direcció de producció valenciana per a Mila Luengo per la pel·lícula  Confeti de Mila Luengo i Sergi Miralles, tots ells patrocinats per l’Ajuntament de Nules. 

Als que hi ha que afegir el premi a la millor interpretació en valencià amb una dotació de 200 euros, que patrocina la Caixa Rural Sant Josep de Nules, que ha recaigut en Montserrat Carulla per la pel·lícula Emilia de Cristina Guillen. Mentre que l’únic premi que ha quedat desert ha sigut al millor curtmetratge rodat a Nules amb 200 euros.

L’acte de cloenda ha comptat amb la participació de l’artista local Malparlat, cal recordar que amb aquesta mostra es vol, entre altres, fomentar l’ús del valencià. Així doncs, el festival està organitzat per l’Ajuntament de Nules i compta amb la col·laboració de la Caixa Rural Sant Josep de Nules, de l’Institut Valencià de Cultura, i de  l’Associació Cultural La Corretjola que va ser la promotora d’aquesta iniciativa. Enguany s’han projectat, per a concursar en les diferents categories, un total de 48 treballs. De fet, aquests curtmetratges han sigut seleccionats pels membres del jurat dels més de 250 presentats per a participar en aquesta quarta edició.

Amb tot, des de les regidories de Cultura i de Normalització Lingüística, M. José Esteban, assenyala que “el festival ha sigut tot un èxit de participació, i les novetats que enguany s’han incorporat han tingut molt bona acollida, de manera que seguirem treballant per millorar aquest projecte per a que Nules siga un referent en aquest tipus de festival que té com a principal objectiu la divulgació de la nostra llengua”.

Noticias relacionadas

next