Covid, polítiques socials i Pla General marcaran el 2021 "de la recuperació", segons el PSPV de Castelló 

10/01/2021 - 

CASTELLÓ. El grup municipal socialista de Castelló ha mantingut aquesta setmana una reunió de planificació per a abordar l'acció municipal davant un 2021 en el qual es continuarà fent front als desafiaments de la covid-19. "Afrontem un nou any marcat encara per la crisi sanitària de la covid-19 i uns primers mesos que es preveuen complicats, però 2021 també marcarà l'inici de la recuperació social i econòmica de Castelló, i en aquesta línia estem treballant des del grup municipal socialista", ha explicat l'alcaldessa Amparo Marco

"Un dels reptes principals és pal·liar els efectes de la covid-19 i, per a això, és essencial continuar reforçant les polítiques socials. A més, l'aprovació del Pla General, l'arribada de fons europeus i el desenvolupament de l'Agenda Urbana generaran també noves oportunitats per a la ciutat basades en la sostenibilitat social, ambiental i econòmica", ha detallat Marco.

"L'estratègia socialista per a l'impuls de Castelló situa les polítiques socials com a pilar fonamental, des del foment de l'ocupació a totes les accions dirigides al benestar de la ciutadania, amb la finalitat de no deixar a ningú darrere i continuar ajudant als més afectats per la crisi sanitària, des de les famílies en general als comerços, els autònoms i les petites i mitjanes empreses", ha apuntat el portaveu del grup municipal socialista, David Donate.

Al costat de les polítiques socials, el PSPV local continuarà impulsant projectes i iniciatives que contribuiran a la recuperació. Entre ells, l'aprovació del nou Pla General. Un document que defineix el model de ciutat per als pròxims 20 anys, que es perfila com a pol tractor d'inversions i generador de noves oportunitats per als i les castellonenques.

Seguir captant fons de Brusel·les

També exerciran un paper fonamental en els pròxims mesos els fons europeus. Europa continuarà sent així aliada de Castelló en la seua transformació i desenvolupament. En aquest sentit, la ciutat aspira a continuar capitanejant la gestió dels fons de Brusel·les, per al que compta amb l'aval de l'experiència que l'ha situada com a líder en l'execució dels mateixos i, en conseqüència, en una situació avantatjosa per a la seua captació. "En un moment complex com a societat a causa de la crisi sanitària mundial per la covid-19, Europa emergeix com una aliada per a superar adversitats i generar oportunitats que ajuden a dibuixar un futur just i igualitari per a totes i tots", ha reconegut l'alcaldessa socialista.

En la mateixa línia, l'Agenda Urbana també es presenta com una eina estratègica per a la captació d'inversions. Un document que presenta noves oportunitats per a continuar transformant la ciutat amb paràmetres de sostenibilitat social, ambiental i econòmica. L'Agenda Urbana incideix, per tant, en una reactivació econòmica en clau verda, posant el focus en l'impuls dels sectors clau de l'economia local, la generació d'ocupació i la dinamització i diversificació de l'activitat econòmica, així com en el foment d'un turisme intel·ligent, sostenible i de qualitat.  

next