es perllongarà durant tot un any

Cultura, tradició i identitat: Vila-real presenta la programació del seu 750é aniversari

20/02/2024 - 

VILA-REAL. En el dia en què es commemora el 750é aniversari del poble de Vila-real -Jaume I signà la Carta Pobla el 20 de febrer de 1274-, la ciutat viatja al passat més recent, amb la inauguració de la mostra “Vila-real ahir”, que recull 139 fotografies de la col·lecció del fotògraf vila-realenc Xavier Ferrer Chust. Un viatge en el temps que repassa de manera gràfica la transformació experimentada per la ciutat des de 1937 fins a l’any 2000. Aquest ha estat, a més, el marc escollit per a llançar la primera programació quadrimestral del 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real, que fins al febrer de 2025 omplirà el calendari de cultura, tradició i identitat.

“El cap de setmana passat vam celebrar els actes institucionals en homenatge a la fundació de Vila-real, però 750 anys d’història mereixen molt més. Per això, amb el treball que va iniciar el comissionat especial del 750é Aniversari, Enrique Viñes, amb la participació de la societat i en consens amb els grups polítics municipals, hem anat treballant en una programació transversal que ens portarà a celebrar durant tot l’any el nostre orgull de poble, fins al febrer de 2025, quan tancarem en gran la celebració”, destaca la regidora de Cultura i Tradicions, Noelia Samblás, qui, juntament amb el regidor de Turisme, Javier López, ha format part del grup de treball del 750é Aniversari coordinat pel regidor de Patrimoni, Emilio M. Obiol

Entre els actes previstos, en aquest primer quadrimestre destaquen de manera especial els relacionats amb la Setmana Santa, declarada d’Interés Turístic Autonòmic, la commemoració del 750é Aniversari de la parròquia Arxiprestal Sant Jaume o les festes patronals de Sant Pasqual, que comptaran, entre d’altres, amb un Vila-real Talent especial 750 Aniversari. 

La valorització de l’Himne a Vila-real, del mestre Goterris i Francisco Moreno –que seran nomenats enguany fills predilectes- un segell i matasegell commemoratiu de l’Aniversari, la presentació del llibre d’Enric Arenós “Quique”, Medalla d’Or de la ciutat, “Una altra història de Vila-real amb humor”, activitats d’animació lectora, millora de patrimoni amb la restauració de la Creu d’Aliaga o un diorama de la fundació a càrrec de DiegoClik amb peces de Playmòbil són altres de les activitats previstes.

Noticias relacionadas

next