Hoy es 25 de junio y se habla de rototom sunsplash MASCARILLAS coronavirus Marie claire

fins al 6 de gener

Curtmetratges de ficció i en valencià: així són les bases per a presentar-se al festival FesOh!Curt

9/11/2018 - 

CASTELLÓN. Per tercer any consecutiu es convoca el Festival de Curtmetratges de Nules FesOh!Curt en el qual pot participar qualsevol persona o entitat de manera individual o col·lectiva amb curtmetratges de qualsevol gènere rodats en valencià. “Amb aquest festival es vol contribuir al foment de l’ús del valencià a través de l’elaboració de curtmetratges, per això la llegua dels curtmetratges ha de ser el valencià, en qualsevol de les seues variants dialectals, o amb subtítols en aquesta llengua en la categoria Premi al millor curtmetratge en altres llengües”, ha comentat el regidor de Cultura i Normalització Lingüística, Ramon Canut, durant la seua presentació.  

Aquesta edició s’ha previst per als dies 8, 9 i 10 de febrer de 2019, per tant el termini d’inscripció i de recepció de produccions finalitza el diumenge 6 de gener. Així doncs, les persones interessades poden enviar la inscripció a través del blog del festival. A més, segons informes els organitzadors,la inscripció és gratuïta i el tema i el gènere de les produccions és lliure, encara que es prioritzarà la qualitat i la creació de tendències com a objectiu prioritari i que la producció siga inèdita o que no haja estat estrenada comercialment.

Des de l’associació cultural organitzadora, la Corretjola, es destaca l’alta participació “enguany portem ja més subscripcions que en les dos anteriors edicions i el termini acaba encara el 6 de gener. També comptem amb noves col·laboracions com la Caixa Rural Sant Josep de Nules, Adernats i Vins i Caves de Nulles”.

A més, els curts hauran de tindre una durada màxima de 20 minuts i hauran de ser de ficció, animació o videocreació, principalment. Per la qual cosa, no seran admeses les obres de caràcter publicitari, ni aquelles que utilitzen material no originari en més d’un 10% de la totalitat de la producció.

La tercera edició del Festival de Curtmetratges de Nules FesOh!Curt estableix sis premis: Premi al millor curtmetratge, dotat amb 800 euros; Premi al millor curtmetratge rodat a Nules, amb 500 euros; Premi al millor curtmetratge en altres llengües, amb una dotació de 500 euros; Premi al millor curtmetratge de les comarques de Castelló, de 300 euros; Premi de 200 euros al millor curtmetratge rodat per menors de 18 anys, i el Premi al millor curtmetratge vot del públic, dotat amb 100 euros.

La selecció oficial es farà pública al blog del festival a partir del dissabte 19 de gener, on també es poden consultar les bases juntament amb la pàgina web de l’Ajuntament de Nules.


Noticias relacionadas

next