CASTELLÓ. Espaitec, el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, a través del seu FabLab, ha organitzat aquest dilluns un Tardeig Tecnològic en el qual ha participat David Cuartielles, cofundador d'Arduino. En la trobada, realitzada a l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, han participat més de 90 assistents pertanyents a la comunitat universitària i a entitats externes.
David Cuartielles és enginyer de telecomunicacions i des de l'any 2000 és professor en la Universitat de Malmö (Suècia), institució on també dirigeix la Unitat de Continguts. En aquest sentit, Cuartielles ha explicat que l'acadèmia li va oferir l'oportunitat de conjuminar l'enginyeria i l'art contemporani, destacant per aplicar tècniques de programació al disseny.
Així mateix, Cuartielles ha subratllat que un dels principals objectius al llarg de la seua trajectòria ha sigut donar visibilitat a la tecnologia a fi d'obtenir la retroalimentació de la societat. Per això, juntament amb Massimo Banzi, Tom Igoe i David Mellis, va crear Arduino, una plataforma que ha democratitzat l'accés a la tecnologia i ha facilitat a milers de persones crear els seus propis projectes de manera accessible i econòmica gràcies al hardware que han desenvolupat i al software que han dissenyat. En aquest sentit, actualment el software compta amb més de 60 milions de descàrregues.
Durant la seua intervenció, Cuartielles ha destacat la importància de la col·laboració i l'esperit comunitari en el desenvolupament d'Arduino, esmentant que la cultura del codi obert ha sigut clau en l'expansió de la innovació tecnològica. També ha assenyalat els avantatges que ofereix el codi obert, com ara l'aprenentatge permanent, la resiliència per a afrontar reptes complexos i l'oportunitat de realitzar col·laboracions complexes.
Les persones assistents han tingut l'oportunitat de participar activament en la sessió, interactuant amb Cuartielles i debatent sobre el futur del hardware lliure i la seua aplicació en sectors com l'educació, la creació de prototips i la Internet de les Coses (IoT). La iniciativa de Tardeig Tecnològic s'emmarca en el cicle 'Recicla’t Espaitec', que compta amb el cofinançament de la Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació.