8ª edició

'Drets Humans i... Acció!' torna a Castelló amb 88 minuts de cinema social 

7/11/2021 - 

CASTELLÓ. Castelló acollirà el pròxim diumenge 14 de novembre la 8ª Mostra Internacional de Curtmetratges 'Drets Humans i... Acció!' El certamen, que ve celebrant-se, anualment, a la capital de la Plana, des de l’any 2014, consisteix en l’exhibició d’una selecció de curts sobre els Drets Humans i pretén ser un aparador d’allò que s'està fent, arreu del Món, en l'àmbit dels curtmetratges, sobre aqueixa temàtica. A l’edició d’enguany s’han presentat un total de 284 pel·lícules. 

Els curts inscrits en l'edició d'enguany provenen de 29 països diferents, representant els de producció espanyola el 70% del total. Per gèneres, un 69% corresponen a obres de ficció, el 19% són documentals i la resta, d'animació. 

La sessió en què es projectaran tindrà lloc a les 19.00 hores del diumenge, 14 de novembre de 2021, en el Teatre del Raval de Castelló

En concret, s'exhibiran els documentals Made In, d'Eva MarínBetter Days de Fran Herrero Ansoleaga; Votamos, de Santiago Requejo López-Mateos; Menores, de Juan Trueba; Yellow de Sahar Mahmoudi; Écoutez-moi de Paula Armijo Herraiz; i Catarsis, d’Adrián Vega D'Mente. En total 88 minuts de material.

El curt seleccionat per als premis Goya 2022, Votamos té el valor afegit per als cinèfils al tractar-se d'una pel·lícula coral, en la qual els seus nou protagonistes interactuen sense eixir en cap moment de la mateixa habitació, i que, a més, ha estat rodada en un pla seqüència únic. És a dir, ha estat filmada en una sola presa, sense talls, ni interrupcions, en què la càmera no deixa de rodar.

La selecció ha estat feta per un jurat compost per tres membres de l’àmbit de les arts, preferentment les audiovisuals, i dues persones de l'organització, i havia d'incloure, segons estableixen les bases de la convocatòria, almenys, un curt de cadascun dels gèneres: ficció, documental i animació, així com, almenys, un curt de menys de 5 minuts de duració.

L'esdeveniment està organitzat pel Grup Local de Castelló d'Amnistia internacional, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Ciutat, que cedeix el local. Com en totes les edicions anteriors, l'assistència a la projecció serà lliure i gratuïta per a tot el públic.

Noticias relacionadas

next