CASTELLÓ. ‘Viu la Clàssica’ és el títol d'una nova iniciativa del Projecte ReViu Les Aules dins del seu permanent objectiu d'ajudar a difondre l'activitat dels agents culturals de la província de Castelló. En aquesta ocasió s'estableix el vincle amb el Conservatori Superior de Música de Castelló (CSMC) Salvador Seguí, materialitzat en una sèrie de concerts a desenvolupar en cinc jornades entre el 19 d'abril i el 10 de maig en la Capella de l'Espai Cultural Obert- ECO Les Aules, edifici del departament de Cultura de la Diputació de Castelló.
El cicle permetrà assistir de manera gratuïta a concerts amb diversos formats i instrumentació. Des de duos amb combinacions de viololoncel, piano o veu, a quintets amb vents i cordes.Tots ells integrats per l'alumnat del Grau d'Interpretació del Departament de Música de Cambra del Conservatori Superior de Música de Castelló Salvador Seguí, sota la direcció d'Irene Vilaplana, coordinadora de ‘Viu la Clàssica’. Repertoris de molt diferents èpoques, des del segle XVIII a composicions actuals, incloses peces de la castellonenca Matilde Salvador.
Les dates triades per a desenvolupar ‘Viu la Clàssica’ són els dimecres 19 i 26 d'abril, i ja al mes de maig, dimecres 3, dissabte 6 i dimecres 10. Cadascuna de les actuacions serà d'entrada gratuïta a l'edifici de la plaça Les Aules de Castelló, amb inici a les 19:00.
El Conservatori Superior de Música de Castelló va nàixer a l'octubre 1998 fruit de la labor del músic valencià Salvador Seguí Pérez, al capdavant d'un claustre format per tretze professors. Després de la seua defunció, en 2004, es va decidir donar el seu nom a aquest espai clau per a la formació de músics. Amb l'equip dirigit per Vicente Campos des de juliol de 2016, es manté en l'actualitat l'objectiu de continuar el treball encetat per Salvador Seguí, a més d'emprendre nous projectes que ajuden al desenvolupament del centre i servisquen per a oferir un ensenyament de qualitat.
ReViu Les Aules vol ser partícip en eixos plans de desenvolupament del Conservatori, incentivant la formació dels seus estudiants. ‘Viu la Clàssica’ els permetrà actuar davant diferents públics i demostrar que música clàssica i joventut no estan per a res renyits. Al mateix temps, exhibeix el talent d'aquests alumnes que amb totes les seues vides i les seues carreres per davant, ja acumulen anys de treball. Una bona oportunitat per a acostar-se a la música clàssica i conèixer nous talents castellonencs.
Dimecres 19 d’abril:
Dúo Cadenza: Esther Bachons Faubel (violoncel) i Elisabet Ortega Pelufo (piano).
Trío Nereidas: Isabel Sendra (flauta), Alicia López (flauta) i Airida Mockute (piano).
Dúo Cadenza II: Andrea Giménez Vila (piano) i Erik Peña Molina (cant).
Dúo Piace: Rubén Sáez (piano) i Roser Ramos (violoncel).
Trío Op. 8: Jorge Esteller Giménez (viola), Andrea Giménez Vila (piano) i Sergio Granell Colomer (clarinet).
Dimecres 26 d’abril:
Ritter Quintet: Andrea Edo, Carlos Masia, Eloy Querol, Juan José Gaspar i Pepe Doménech.
Gaman Quintet: Mireia Arribas Luna, Andy Edo Través, Óscar Castell de Dios, Damián Ruiz Penarrubia i Leire Pons Villamanán.
Dimecres 3 de maig:
Romantic’s Quintet: Izan Llinares, Óscar Castell, Lucía Alegre, Vera Pellicer i Carlos Catalán.
Trío Zatmení: Olga Cristina Moliner Compán (oboe), Luis Colomer Llorens (oboe) i Diego Ignacio Soldi Martín (contrabaix).
Dissabte 6 de maig:
Motion Quintet: Patricia López Yago (flauta), Carmen Rueda Bolos (oboe), Carla Clemente Sanchis (clarinet), Eva Gavara Silvestre (trompa) i Jordi López Prades (fagot).
Suite: Alejandro Costa (violoncel).
Dimecres 10 de maig:
Saxers Quartet: Jordi Flich, Joan Huguet, Sergi Campos i Daniel Vilanova.
Tuba’s Nois: Rafael Ferreros, Mario Sevilla, Benjamín Medrano i David Altaba.
Cada jornada començarà a les 19:00, amb lliure accés.