EMPRESAS DESDE EL INTERIOR | APARTAMENTS RURALS SANT PERE HOMES RECUPERA UN PROJECTE DE 1942 

El Ballestar promou el turisme de natura i de parelles com a motor econòmic de la zona

26/05/2024 - 

CASTELLÓ. L'estiu porta quasi integrada les idees de vacances, descans o temps lliure, entre d'altres. I en la majoria de les ocasions, l'imaginari col·lectiu dibuixa escenes de sol i platja. No obstant, a l'altra banda, els espais rurals i la natura també es troben dins d'aquesta transmissió de sensacions lliberadores. Un dels espais, potser, més desconeguts i amb més valor mediambiental a les comarques de Castelló és el parc natural de la Tinença de Benifassà. Allí, al terme municipal del Ballestar es troben els apartaments rurals Sant Pere Homes, al costat de la coneguda Font de Sant Pere.

Són vuit apartaments que es troben en una finca de vora 20 hectàrees que van comprar els germans Mónica i Sergio Cervera i on hi havia un mas de vora 150 anys d'antiguitat i quatre vivendes que van ser construides l'any 1942 per al turisme. Els germans Cervera van posar en marxa el seu projecte el juliol de 2020, en plena pandèmia, després d'haver realitzat diversos treballs d'adequació i neteja. 

"Es va recuperar part de l'entorn de la finca, així com la tanca de formigó que separava els apartaments del riu Sènia, que està exactament igual que l'original, i també vam netejar i recuperar alguns camins i, com no, vam renovar els apartaments i vam convertir els 4 que hi havia en 8", comenta Sergio.

Arquitectura històrica i comoditat

Els apartaments són funcionals i tenen un disseny contemporani en l'interior, però s'ha respectat l'arquitectura exterior de la primera meitat del segle XX. Tenen una capacitat de 4 persones per cada una de les cases, és a dir, 32 persones en total. "Normalment treballem amb parelles, perquè el concepte de vivenda és d'una gama mitja-alta i cada una d'elles disposa d'un jacuzzi privat", explica Sergio.

A més, un plus per als usuaris i clients de Sant Pere Homes és que poden disfrutar de tota la finca, que té accés privat al riu Sènia i també dos piscines naturals, que són el toll de Martinet i el Toll del Partidor, comenta el gerent. Així, la fisonomia de la finca també afavoreix que famílies amb xiquets puguen llogar les cases, ja que es pot disfrutar de l'entorn natural... i també dels sis ases que viuen en la mateixa explotació. Un detall de la firma és que ofereix "un servei personalitzat a cada client durant 24 hores".

Un entorn natural impagable

En aquest sentit, Sergio explica que el visitant pot disfrutar de tots els atractius que posa al seu abast el parc natural de la Tinença de Benifassà, com la fageda que presideix el faig pare, un arbre de més de 250 anys. Al respecte, el gerent dels apartaments, lamenta que la Tinença "és un lloc que, a nivell de promoció turística, està oblidat per l'Administració". No obstant, durant la major part de l'any les vivendes rurals són llogades. "La nostra temporada alta va de gener a juny i d'octubre a desembre, a l'estiu una gran majoria de gent potser prefereix la costa".

El client tipus dels apartaments són parelles de la Comunitat Valenciana, ja que el 90% dels clients son valencians, mentre que un 10% són catalans. Una de les raons potser siga que apareixen en els canals de dos parelles d'influencers valencianes, Viajar en pareja i Valencia plan.

Ampliació de futur

Una part de la inversió de reforma de les vivendes i també la col·locació dels panels solar ha sigut financiada pel programa Leader a través del Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta. Però el projecte dels germans Cervera encara no està tancat. En el futur esperen desenvolupar un projecte hostaler amb habitacions a l'espai que ara ocupa el mas del segle XIX, i que queda a l'esquena dels apartaments actuals.

Noticias relacionadas

next