Festival d'Arts al voltant del Castell de Castro

El Castro Festival ompli de teatre, màgia o titelles quatre municipis de la província

27/07/2022 - 

CASTELLÓ. El Castro Festival (Festival de les Arts al voltant del Castell de Castro) arriba a la seua cinquena edició, entre el 4 i el 7 d'agost d'aquest 2022, i ho fa amb novetats importants. A les localitats d'Alfondeguilla, en el terme municipal del qual se situa el Castell de Castro, i Artana, s'uneixen el nucli urbà de Chóvar i l'exterior dels Coves de Sant Josep, de la Vall d'Uixó, espai emblemàtic d'entrada a la Serra d’Espadà. Un increment del nombre d'escenaris que es repartiran el programa elaborat per l'equip dirigit per Rebeca Castro i Carles Benlliure, integrat per dotze funcions de teatre, titelles, màgia, narració oral, circ i pallasso. Un festival que és possible gràcies al suport de l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló i els ajuntaments de les poblacions que albergaran aquest cinquè any.

La presentació del festival ha tingut lloc en l'edifici polifuncional d'Alfondeguilla, amb la participació del seu alcalde, Salvador Ventura, a més del regidor de Cultura d'Artana; Benjamín Villalba; la directora de Coves de Sant Josep de la Vall d'Uixó, Alba Fas; i els responsables del festival, Rebeca Castro i Carles Benlliure. Tots han valorat de manera molt positiva l'impacte que aquest esdeveniment té a nivell cultural i turístic per a les seues respectives localitats, al temps que conviden a veïns i visitants a ser espectadors d’esta festa de les arts.

La programació reuneix companyies de Castelló, com Xarop Teatre (‘El pirata Barba’ i ‘Pit, el valent’) i Teatre de la Resistència (‘Júlia, al país dels llibres’); des de Còrdova, Teatre Avanti (‘Black & white’); des de Madrid, Retablo de la Ventana (‘El último caballero); d'Elx, La Carreta Teatre (‘El hechizo del dragón’); de València, Juanvi Cubedo (‘A, la meua amiga A’); d'Aragó, Callejeatro (‘Circolímpic’ i ‘Soy ferropotrina’); d'Andalusia, Antonio Pino (‘Peneque y la planta carnívora’); i d'Extremadura, Francis J. Quirós (‘Only Cucko’). Aquest últim va ser el guanyador del Gran Show de Got Talent 2019 (Telecinco), amb el seu xou de clown contemporani.

Els escenaris se situaran en llocs a l'aire lliure, com la plaça Nova (Artana), plaça Diputació (Alfondeguilla), pati dels Escoles (Chóvar) i dos espais molt especials: el Pont de l’Aigua (Alfondeguilla) i la novetat de l'exterior del riu subterrani Coves de Sant Josep (la Vall d'Uixó). Tots ells, amb accés gratuït.

Segons expliquen els responsables de l'esdeveniment, Rebeca Castro i Carles Benlliure (CeBe Muntatges Teatrals), “el Castro Festival resulta molt especial per a nosaltres, ja que Alfondeguilla és el nostre poble d'acollida, i crèiem que era important que deixàrem petjada de la nostra presència. L'alcalde, Salvador Ventura, ens va donar el seu suport per a dur a terme un festival de diverses arts”.

Un festival nascut a Alfondeguilla però que s'ha expandit conforme han arribat les edicions. “El Castell de Castro és un monument emblemàtic, un lloc de guaita que no sols mira a Alfondeguilla, sinó també a Artana, Chóvar i a estrada a l’Espadà com és Coves de Sant Josep de la Vall d'Uixó. Esperem que se sume Eslida i ja tindríem complet tota la zona que voreja la fortificació”.

El cartell del Castro Festival 2022 és obra de l'artista argentina Eugenia Susel, inspirada per la quantitat d'ocells en la zona que circumda el castell. Una anomenada a l'agermanament entre la naturalesa i la cultura, dos béns a cuidar i que junts dobleguen els al·licients per a acudir a presenciar els espectacles.

Noticias relacionadas

next