música electroacústica

El cicle 'EnVers' de Borriana es torna internacional amb Yegor Zabelov i  Fließgewässer

31/01/2024 - 

CASTELLÓ. El cicle EnVers de Borriana ja té preparada la seua programació per al mes de febrer de 2024. De nou, cartells poc convencionals que permeten descobrir propostes de músiques diferents a les més comercials, al mateix temps que incentiven la curiositat per la creació artística. El divendres 2, a partir de les 20.00, aquest cicle autogestionat i independent reunirà en la nau de l'Isósteles Estudi (carretera d'Almassora) a l'acordeonista bielorús Yegor Zabelov i, d'altra banda, al luthier alemany Fließgewässer, amb una sessió electroacústica. Per al dissabte 10, està prevista l'actuació de Mon a la Cova, de Barcelona, repassant en solitari els temes interpretats inicialment en format de trio, més sessió punxada per Dj Sombra (19.30).

Yegor Zabelov és un dels acordeonistes més singulars d'Europa de l'Est, dedicant el seu treball a explorar les possibilitats del seu instrument. Amb el seu acordió crea experiències místiques dins d'un ritual que evoca paisatges sonors saturats, inquietants i intensos. Poc a veure amb les cançons més populars interpretades amb un acordió. Sense abandonar la forma tradicional de tocar-ho, deixa que la imaginació i l'afany experimental desenvolupe sonoritats que poden, fins i tot, recordar a Aphex Twin.

FlieBgewässer és l'expressió sonora d'Heinzel, un músic alemany resident a Barcelona creador de música electroacústica intencionadament misteriosa i divertida originada a partir de converses aleatòries sobre un futur incert. Cerca la improvisació, adaptant-se a l'entorn que li envolta. Utilitza un banjo (Çifteli-Banjo), a més d'un santur (instrument de corda percutida) i sintetitzadors bàsics, sensors, hacks… tot construït per ell mateix per a crear una música oscil·lant entre ambient, neofolk, noise i punk. En la seua proposta també resulta important l'ús de la llum.

Noticias relacionadas

next