construïda en 1968

El Col·legi d'Arquitectes de Castelló posa en valor una antiga casa de Nuria Espert en Alcossebre

2/10/2023 - 

CASTELLÓ. Alcossebre ha estat l'escenari d'un dels actes organitzats pel Col·legi Territorial d'Arquitectes de Castelló per a commemorar el Dia Nacional de l'Arquitectura. L'acte ha consistit en el descobriment d'una placa Docomomo en l'habitatge que va ser propietat de l'actriu Nuria Espert i el seu espòs Armando Moreno, situat a l'avinguda Castelló d’Alcossebre. 

El degà del Col·legi Oficial d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana, Lluís Sendra, ha destacat el fet que “la casa haja pogut conservar-se fins a l'actualitat pel valor històric que atresora”.

Per la seua part, l'alcalde Francisco Juan, ha asegurat que “aquest habitatge se suma a altres referents arquitectònics moderns amb els quals compta la localitat, com el far d’Irta o urbanitzacions que es van construir en els anys 60 i 70 del segle XX, que van ser molt innovadores i es continuen valorant” i ha insitit en què “la política urbanística de l'Ajuntament segueix la línia que el creixement urbanístic siga respectuós amb el nostre entorn natural”.

L'habitatge, que va ser projectat pels arquitectes Antonio Miró i Fernando Higueras i construïda en 1968, és considerat un dels exemples més paradigmàtics que es conserven a la província de l'arquitectura del Moviment Modern, amb característiques com l'ús de línies rectangulars, depurades i funcionals, la connexió entre l'interior i l'exterior de l'habitatge, l'ús de materials com el formigó o les estructures de façanes lliures i terrats. 

En l'actualitat, la casa està habitada per uns nous propietaris que han realitzat diverses obres de manteniment, amb l'objectiu que l'habitatge conserve el seu valor original.

Noticias relacionadas

next