‘7+7=13’, l'art de set dones i set homes en un diàleg multidisciplinar i intergeneracional

El Menador custòdia les obres contemporànies del fons municipal

29/08/2022 - 

CASTELLÓ. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló obri el pròxim dijous 1 de setembre l’exposició ‘7+7=13’, que presentarà a Menador Espai Cultural les obres adquirides el passat 2021 i que es sumen al fons artístic d’art contemporani de la ciutat engegat a 2020. Peces dels artistes Xavier Arenós, Vicent Carda, Miriam Chiva, Paco Martí, Geles Mit, Lidia Oliver, Lara Ordóñez, Laura Palau, Ester Pegueroles, Carlos Pesudo, Ramón Roig, Lluís Vives, i del col·lectiu Bleda i Rosa composen la mostra, que es podrà vore fins el 23 d’octubre.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha assenyalat que “l’exposició vol mostrar a tota la ciutadania quines són les peces que van creant el fons d’art contemporani per a l’Ajuntament de Castelló, triades per una comissió d’experts i expertes amb criteris tècnics de qualitat, contemporaneïtat, paritat i transparència després d’una segona crida a projecte en la que es van poder presentar totes les i els artistes i galeries de Castelló”. Ruiz ha destacat, a més, que “ja està en marxa la tercera convocatòria, la qual cosa demostra la voluntat de la Regidoria per consolidar el patrimoni artístic contemporani i de referència per a Castelló”.

La mostra ofereix una visió multidisciplinària per diferents perspectives de l’art, aportant de nou un diàleg intergeneracional a la col·lecció. Hi ha fotografia, performance, vídeoart, art d’arxiu, dibuix i instal·lació de set dones i set hòmens, amb les obres 'Campos de fútbol', de María José Bleda i José Mª Rosa; 'Armadures, cavallers i ferides', de Lídia Oliver; 'Máscara I', de Lara Ordóñez; 'Estratos (1936-1939)', de Xavier Arenós; 'El columpio', de Carlos Pesudo; 'Observatorio', de Laura Palau; 'Masoveres', de Miriam Chiva; 'El que cap. La meua caixa', d’Ester Pegueroles; 'Ser & Paisaje', de Geles Mit; 'Fulles caigudes a terra', de Lluís Vives; 'Quaderns', de Paco Martí; 'Cromatóforos II', de Ramón Roig; i 'Paisatge urbà_Amsterdam', de Vicent Carda.

L’exposició, que enceta el curs cultural a la ciutat de Castelló després de l’estiu, està comissariada per Irene Gras Cruz, que va formar part de la comissió d’experts d’aquesta segona convocatòria, juntament amb els gestors culturals i especialistes en art contemporani Juan Francisco Fandos, Patricia Mir i Alfredo Llopico.

Noticias relacionadas

next