'Joan Fuster i Sueca'

El Menador presenta un llibre sobre Fuster que "fuig dels tòpics i les simplificacions"

15/03/2023 - 

CASTELLÓ. L’Espai Cultural El Menador acollirà El proper dilluns 20 de març la presentació del llibre Joan Fuster i Sueca, una aproximació a la vida i obra de l’intel·lectual suecà escrita a quatre mans pels comissaris de l’Any Joan Fuster, Salvador Ortells i Francesc Pérez Moragon.

La presentació del llibre, organitzada per l’Institut d’Estudis Catalans, anirà a càrrec de Vicent Pitarch i comptarà amb la presència d’un dels autors, Francesc Pérez Moragon, i de Pau Àlvarez, integrant de l’equip d’Edicions 96, editorial que l’ha publicat.

Joan Fuster i Sueca, guardonat a finals de l’any passat per la Generalitat Valenciana amb el premi al Llibre Millor Editat, és un llibre divulgatiu, de lectura àgil i ben farcit d’imatges i documents per tal d’acostar la vida i obra de l’escriptor a qualsevol lector o lectora amb curiositat. Un llibre "que fuig dels tòpics i les simplificacions per mostrar-nos a Fuster en totes les seues dimensions: el xiquet que no para en casa, l’adolescent amb la seua colla d’amics, el fill que té cura dels pares, el poeta enamoradís, l’especialista en literatura, el periodista professional, l’assagista mordaç, el referent intel·lectual amb la porta sempre oberta, el símbol polític... Tot açò, analitzant alhora l’empremta profunda que l’obra de Joan Fuster ha deixat i l’interès que encara desperta, que perviu més enllà dels anys i les polèmiques buides", expliquen des de l'editorial.

next