exposició en benicarló

El Mucbe posa en comú l'obra de tres dones artistes en 'Parir un nou món'

5/03/2021 - 

CASTELLÓ. El Mucbe acull des d'aquest divendres, i fins l'11 d'abril, l’exposició col·lectiva de Rosa Soriano, Isabel Serrano i Sònia Eva Domènech Parir un nou món. La mostra és un conjunt de treballs que les tres artistes han elaborat en els últims temps, per la qual cosa estan molt marcats pel confinament i les mesures extraordinàries per la covid-19.

El regidor de Cultura de Benicarló, Pedro Manchón, i les tres artistes han inaugurat la mostra, que s’emmarca dins de la programació que l’Ajuntament ha preparat al voltant del Dia Internacional de les Dones. Manchón ha destacat la qualitat de l’exposició "amb obres que són eminentment pictòriques però també hi ha escultures i és molt versàtil, i el fet que el treball siga a sis mans encara l’enriqueix més".

Les tres artistes s’han mostrat molt contentes de l’exposició, i encara més perquè la mostra forma part de la programació al voltant del Dia Internacional de les Dones. També han remarcat que el projecte va començar fa ara un any, però el confinament va esdevindre un actor inesperat i, a la vegada, va convertir-se en un ingredient bàsic.

 

Rosa Soriano ha manifestat que "el confinament m’ha donat l’oportunitat de recuperar idees i projectes que estaven parats, i encara que l’obra que faig no és figurativa, des de l’abstracció he plasmat els sentiments i les sensacions del confinament". 

Per la seua part, Sònia Eva Domènech ha explicat que "la meua obra és una reflexió dels ritmes naturals de la terra i de la dona que està a la muntanya, a través de la pintura tribal, i he jugat amb la contraposició de les icones mediàtiques, representades per les sabates de tacó i els pintallavis, per a fer que l’espectador reflexione sobre què és la bellesa interior i la bellesa exterior".

Noticias relacionadas

next