X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

primeres restauracions per part de l'uji

El Museu Pedagògic de Castelló recupera objectes sobre la memòria educativa de la província

15/07/2019 - 

CASTELLÓ. La Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I de Castelló ha restaurat part del patrimoni pertanyent al seu Museu Pedagògic de Castelló (MPdC) ubicat a l’edifici del Menador espai cultural. Els objectes pertanyents són, segons indica l'UJI, de gran valor documental, ja que "fomenten la investigació i la recuperació de la memòria educativa de la província de Castelló", mostrant els mètodes amb els que se'ls ensenyava als antics aspirants a mestres.

Les peces restaurades han estat, d'una banda, mapes escolars dels quals destaquen els mapes negres que es podien escriure amb guixos i, d'altra banda, dues escultures anatòmiques desmuntables per a l'estudi del cos humà. Totes les peces esmentades pertanyen al segle passat, sent algunes d'elles anteriors a la Guerra Civil Espanyola.

Les tasques de restauració han estat portades a terme per la conservadora i restauradora Elvira Safont. Les peces tractades presentaven danys ocasionats pel seu ús, manipulació i emmagatzematge, de manera que les intervencions realitzades han abastat la seua adequació, tant física com estètica, les dues favorables per a la seua conservació a llarg termini.


Noticias relacionadas

next