El PSPV critica que el PP "desmantella" el Provincial de Castelló i elimina la Unitat de la Son "sense justificació"

19/02/2024 - 

CASTELLÓ. El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha denunciat “la hipocresia que amaga la decisió del PP de Carlos Mazón i Marta Barrachina de suprimir la Unitat de la Son de l'Hospital Provincial de Castelló “sense cap justificació”. Per al portaveu socialista de Sanitat a les Corts, Rafa Simó, aquest tancament “forçós” és una “incongruència més del PP” que, en la passada legislatura, es va oposar frontalment al tancament temporal de la mateixa unitat durant la pandèmia, quan es va buscar alliberar espai per a l'atenció de pacients amb COVID-19.

Simó ha afirmat que la directriu dels populars se suma a altres retallades que el PP de Mazón ha dut a terme a l'Hospital Provincial de Castelló des que assumira les regnes de la Generalitat, com la porga de professionals denunciada pels sindicats, la reducció de personal o el tancament de quiròfans. “Això és un pas més en el desmantellament gradual d'aquest centre hospitalari de referència per a les nostres comarques”. “Fan tot el contrari del que prometien. No és que milloren el que vam deixar, és que ho estan empitjorant”.

“L'eliminació de la Unitat de la Son és un nou atac del Partit Popular a la sanitat pública a Castelló. És hora de dir prou i defensar la sanitat pública per a tots i totes dels atacs de la dreta, l'únic afany de la qual és promocionar la sanitat privada”. “Exigim al PP que revertisca les retallades que ha dut a terme a l'Hospital Provincial de Castelló i que ja comprometen la qualitat assistencial”.

Els socialistes han remarcat que la Unitat de la Son atén una mitjana de 1.500 pacients anuals i es va convertir, en els seus 20 anys de servei, “en un complement assistencial de referència per a la província”, ja que diagnosticava i tractava les diferents patologies de la son, com l'apnea de la son, la síndrome de les cames inquietes o l'insomni. “L'eliminació d'aquest servei suposa un greu perjudici per als pacients que ara hauran de desplaçar-se a altres hospitals per a rebre atenció mèdica especialitzada”. 

Noticias relacionadas

next