cicle 'Cinema, Drets i Dignitat'

El Raval projecta 'Adam', un film sobre la vulnerabilitat de les dones mares i viudes al Marroc

6/05/2022 - 

CASTELLÓ. El Teatre del Raval de Castelló acull una nova sessió de les projeccions del cicle 'Cinema, Drets i Dignitat', organitzat pel Grup Local d'Amnistia Internacional, que aquest proper dimarts 17 de maig, a les 19h, projectarà el film Adamrealitzada l'any 2019 i dirigida per Maryam Touzan

Abla regenta una humil pastisseria en el seu propi habitatge de Casablanca, on viu sola amb Warda, la seua filla de vuit anys. La seua rutina, dictada pel treball i les labors domèstiques, es veu un dia interrompuda quan algú truca a la seua porta. Es tracta de Sami, una jove embarassada que busca ocupació i sostre. A la menuda l'atrau la nouvinguda des del primer moment, però la mare s'oposa d'entrada a acollir a l'estranya a la seua casa. A poc a poc, no obstant això, la determinació d'Abla va cedint i l'arribada de Sami els obri a les tres la possibilitat d'una nova vida.

El cicle se celebra a Castelló, cada primavera, des de l'any 2010, organitzat pel Grup Local d'Amnistia Internacional. La seua aspiració és conscienciar i fer reflexionar a la ciutadania sobre les violacions dels drets civils, econòmics, socials i culturals que es produeixen en diferents societats i parts del món. I fer-ho a través de l'exhibició d'una selecció de pel·lícules en les quals es plantegen qüestions d'aquesta mena, amb l'objectiu de moure a la societat a actuar en la promoció i defensa d'aqueixos drets.

La pel·lícula que completarà el cicle, el 17 de maig, és La mujer de la montaña, de Benedikt Erlingsson.

Noticias relacionadas

next